Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Vážna nehoda na R1. Vodič kamiónu dostal defekt
Zdielať na

Vážna nehoda na R1. Vodič kamiónu dostal defekt

ŽIAR NAD HRONOM / Na rýchlostnej ceste pri Žiari nad Hronom došlo vo štvrtok predpoludním k vážnej dopravnej nehode. Zatiaľ z nezistených príčin prešiel vodič, plne naloženej nákladnej súpravy, do protismeru. Tam sa čelne zrazil s osobným autom.

Vodič jazdnej súpravy išiel smerom na Zvolen, keď za doposiaľ neobjasnených okolností (pravdepodobne technická príčina) prešiel cez zvodidlá vľavo do protismeru. Tam sa nákladiak prevrátil, drevo sa vysypalo a zrazil sa s protiidúcim osobným autom.

Jedna osoba sa vážne zranila a vrtuľníkom ju previezli do nemocnice.

Pre posádku tohto osobného auta to museli byť hrozivé sekundy. Štyridsaťdeväťročný muž, ktorý viezol svoju tehotnú 25 ročnú dcéru videl spoza volantu ako sa na nich z protismeru rúti veľký kamión plne naložený drevom. Prerazil dokonca stredové zvodidlá a potom čo osobné auto zachytil, skončil prevrátený na boku.

Záchranársky vrtuľník priletel z Banskej Bystrice a pristál priamo na R1. Odvážal vodiča osobného auta, ktorý utrpel najvážnejšie zranenia.

Sanitkou z miesta odviezli jeho tehotnú dcéru do zvolenskej nemocnice, kde rovnako ošetrili aj 24-ročného vodiča kamióna.

"Žena utrpela úraz hornej a dolnej končatiny a 24-ročný muž mal poranenú hornú končatinu," hovorí Boris Chmel, hovorca záchranárov. 

​V dlhých kolónach tu uviazli ľudia, ktorí išli za pracovnými povinnosťami, bola tu aj posádka auta, ktorá cestovala na letisko. Museli počkať kým kamión  dostali na kolesá a pozbierali z cesty rozsypaný náklad.

Pri havárii sa však vyliala aj nafta z nádrže. Tá sa dostala do pôdy, ktorú musia cestári vybágrovať.

"Z havarovaného vozidla vytieklo 350 litrov nafty. Boli začaté práce na odstraňovanie ekologickej havárie a následkov nehody," hovorí mjr. Dušan Želiar z HaZZ Žair nad Hronom. 

Podľa polície dostal vodič plne naloženého kamióna pravdepodobne defekt. 

"Príčiny tejto vážnej dopravnej nehody stále objasňujeme. Nie je však vylúčené, že vodič tejto jazdnej súpravy dostal s vozidlom defekt," povedala Petra Kováčiková z KR PZ v banskej Bystrici. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy