Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zo školy v prírode do nemocnice
Zdielať na

Zo školy v prírode do nemocnice

NITRA / Deti základných škôl z Liptova boli v škole v prírode v Nitrianskom Rudne. Miesto výletov ich navštívili záchranári. Počas noci prišlo viacerým nevoľno. Po pol noci sa situácia zdramatizovala natoľko, že museli volať záchranárov.

Do školy v prírode sa tešilo 80 školákov, ktorí do Nitrianskej Rudne prišli v pondelok. Už v noci niektorí pocítili nevoľnosť. Do nemocnice museli záchranári odviezť šesť detí a dvoch dospelých.

"Záchranári v noci zasahovali pri vracajúcich deťoch v škole prírode. Na mieste boli štyri posádky. Celkovo ošetrili jedenásť detí a dvoch dospelých," informuje Vladimír Vanko, hovorca záchrannej služby FALCK. Na detskom oddelení bojnickej nemocnice sú momentálne hospitalizované tri deti. Budú tam pravdepodobne niekoľko dní. 

Vírusová epidémia

Riaditeľka školy Zuzana Tornóczyová je nešťastná. "Zatiaľ nám ochorelo 17 detí." Vyzerá to tak, že ide o vírusové ochorenie. o sa stalo nás mrzí. Predpokladáme, že ochorenie mohli priniesť deti z jednej zo zúčastnených škôl, keďže aj ich spolužiaci,ktorí zostali doma, majú rovnaké problémy," myslí si vedúca školy v prírode. Konečný verdikt však vynesú hygienici až potom, keď urobia všetky laboratórne testy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy