Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Kukláč kopol pri razii do mačky, zachytila to priemyselná kamera
Zdielať na

Kukláč kopol pri razii do mačky, zachytila to priemyselná kamera

LUŽIANKY / Do rodinného domu v Lužiankach vtrhla polícia s kukláčmi. Robili tam domovú prehliadku pre podozrenie z krádeže. Majiteľom domu sa však nepáči, ako sa jeden z kukláčov správal k ich mačke. Pri vchádzaní do dvora ju odkopol. Zaznamenala to aj kamera.

Kukláči spolu s vyšetrovateľmi vtrhli do domu v Lužiankach, pretože mali podozrenie že v ňom býva osoba podozrivá z trestného činu krádeže. Všetko zachytila aj priemyselná kamera. Z dodávky vyskočili muži z pohotovostného útvaru. Pánovi Emilovi nasadili putá. V tej chvíli prišla ku bráne mačka. 

Obrátia sa na políciu

"Bolo do nej kopnuté s náprahom. Mačka bola surovo odkopnutá a letela niekoľko metrov," povedal majiteľ mačky Marek Kasáš. To čo sa udialo, si Marek všimol až po odchode polície zo záznamu, ktorý nakrútila priemyselná kamera. 

"Ak má občan pochybnosti o postupe polície môže postupovať v zmysle platnej legislatívy," potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

S mačkou išla rodina pre istotu aj k veterinárovi.  "Mačka je doudieraná. Našťastie, žiadne vnútorné zranenia neutrpela," dodal majiteľ mačky. 

Podľa špecialistu z útulku sa celá situácia  dala riešiť aj inak. "Buď pred ňu dupnúť na zem alebo ju jemne odsunúť nohou," povedal zástupca útulku zvierat z Nitry František Kubíček.

Našli kradnuté veci

Polícajti do domu prišla preto, že hľadali kradnuté veci. Obvinenia zatiaľ nepadli, prípad je totiž stále v štádiu vyšetrovania.  "Pri vykonanej prehliadke boli zaistrné veci pochádzajúce z trestnej činnosti," uzavrela Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy