Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neznáme zviera dohrýzlo Pribylinčanovi prednú časť auta
Zdielať na

Neznáme zviera dohrýzlo Pribylinčanovi prednú časť auta

Zdroj: Profimedia

PRIBYLINA / Policajti z Liptovského Hrádku riešia kuriózny prípad. Majiteľ si ráno našiel pred domom dohryzené auto. Myslí si, že za to môže neznáme zviera. Škodu majiteľ odhadol na 3 500 eur.

Ráno čakalo majiteľa nového auta nepríjemné a poriadne nečakané prekvapenie. Prednú časť Škody Rapid počas noci dohrýzlo neznáme zviera. "Na aute boli odtlačené zuby. plechy boli zohnuté, plasty roztrhané. Podľa mňa to urobil pes," myslí si majiteľ auta. 

Pri obhliadke spolu s policajtmi nadvihli kapotu a na kryte motora našli odtlačky malých labiek. "Zviera sa pohybovalo aj pod kapotou," dodal majiteľ. 

Identita štvornohého páchateľa však naďalej zostáva záhadou. "Poškodením motorového vozidla bola spôsobená škoda predbežne vyčíslená na 3 500 eur. V predmetnom prípade sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci," potvrdila Anna Poljaková z Okresného riaditeľstva policajného zboru v Liptovskom Mikuláši.

"Môže nastať aj situácia, že bude priamo trestne stíhaný majiteľ toho psa, pretože on zodpovedá za to, akým spôsobom sa jeho pes správa. Samotnú náhradu škody musí znášať majiteľ toho psa," uzavrela expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Súvisiace články