Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nezaočkovaný pes môže majiteľa stáť 33 eur
Zdielať na

Nezaočkovaný pes môže majiteľa stáť 33 eur

BRATISLAVA / Najviac kontrolovaní ľudia v Bratislave sú počas týchto dní majitelia psov. Mimoriadna akcia mestských policajtov sa v jednotlivých mestských častiach stretla s rozdielnymi odozvami.

V Bratislave je priveľa psov. Najmä tých, ktorí nie sú prihlásení. S týmto faktom bojuje každá mestská časť. Odhady o koľko sa líšia čísla sú šokujúce. "Máme evidovaných 1 900 psov a predpoklad neevidovaných psov je 3 800," povedal zástupca starostu mestskej časti Bratislava - Dúbravka Ľuboš Krajčír.

Anonymné podnety

Podnetov na kontrolu dostáva starosta dosť. "Väčšinou píšu listy, alebo hlásia telefonicky. Najčastejšie chodia susedské anonymy," povedal starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Sťažnosti chodia aj na neodstraňovanie exkrementov či behanie psov voľne medzi ľuďmi. A ako sa ukázalo, niektorí majitelia pozabudli aj na očkovanie. "Občan, ktorý poruší príslušné právne predpisy, si musí byť vedomý toho, že za porušenie môže zaplatiť pokutu 33 eur," uviedol hovorca MsP Peter Pleva.

Kontroly v Bratislave

Mimoriadna kontrola, ktorú si bratislavskí mestskí policajti naplánovali na posledné májové dni, bola nielen v Dúbravke, ale vo všetkých častiach okresu Bratislava IV.

A pokračovať bude aj v ďalších ,a to s rovnakým cieľom. "Chcem ukázať obyvateľom, že nechceme zvyšovať dane na psov, ale chceme zefektívniť vyberanie poplatkov, lebo čím viac peňazí vyberieme, tým viac košov na exkrementy môžeme zabezpečiť, alebo postaviť výbehy," vysvetľuje starosta Dúbravky.

Pozrite si reportáž Mariky Dulaiovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy