Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia má ďalšie výsledky Jána, ktorý postriekal zvončeky krvou
Zdielať na

Polícia má ďalšie výsledky Jána, ktorý postriekal zvončeky krvou

NITRA / Polícia už pozná ďalšie výsledky testov 30-ročného muža, ktorý v Nitre vlastnou krvou postriekal zvončeky a vchodové dvere do paneláku. Ján tvrdil, že má AIDS a ľudí chce nakaziť. Prípad sa stal na sídlisku Klokočina pred dvomi týždňami.

Testy ukázali, že muž HIV nemá, o čom sme informovali minulý týždeň. Polícia zisťovala aj to, či nemá žltačku. "Vykonanými testami nebola potvrdená žiadna choroba, ktorej šírenie by spĺňalo naplnenie skutkovej podstaty trestného činu šírenia nákazlivej ľudskej choroby," povedala hovorkyňa nitrianskej polície Renáta Čuháková. 

Muž má na krku obvinenie z výtržníctva. Poriadny šok spôsobil ľuďom v jednom paneláku. Pred ich očami si z brucha injekčnou striekačkou odoberal krv a postriekal ňou zvončeky a aj vchodové dvere.

​Tridsaťročnýročný Ján, podľa obyvateľov, ako bezdomovec prespával občas pod schodiskom. Pritom, ako striekal krv vykrikoval, že má AIDS a ľudí chce nakaziť. "Povedal, že on pomoc nepotrebuje a nechá nám tu odkaz," hovoria obyvatelia domu. Sudkyňa okresného súdu pred niekoľkými dňami muža posadila do väzby. Podal sťažnosť a o všetkom rozhodoval krajský súd.

"Ktorý dňa 24.10 rozhodol tak, že ho zamietol z dôvodu, že táto nebola dôvodná," informuje hovorca súdu v Nitre Mário Pivarči. Ján, ktorý vystrašil obyvateľov, si tak na súd počká za mrežami. Do väzby sa dostal aj preto, aby neohrozoval takýmto správaním ďalších ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy