Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
FOTO: Vplávali do klietky pre krokodílov, v ktorej bola návnada. Riskovali životy
Zdielať na

FOTO: Vplávali do klietky pre krokodílov, v ktorej bola návnada. Riskovali životy

QUEENSLAND / Na sociálnych sieťach sa objavili fotografie mužov, ktorí vplávali do krokodílej pasce s návnadou nastraženej neďaleko miesta, kde prednedávnom morský krokodíl zabil 79-ročnú ženu. Starostka mestečka bola trúfalosťou a ľahkovážnosťou mužov pohoršená. Podľa nej majú veľkú šancu stať sa blbcami storočia.

O mužoch plávajúcich okolo klietky s návnadou, pózujúcich v jej vnútri, už informovali miestne a dokonca aj svetové média.  "Úplne ma to šokovalo. Toto je neuveriteľne hlúpe a nebezpečné správanie. Hovorím si, či tí ľudia usilujú o cenu blbca storočia," uviedla starostka Julia Leu.

Ako uvádza portál Novinky.cz, pasca bola nastražená neďaleko pobrežia pri Port Douglase, kde pred dvoma týždňami zabil 4,3 metrový krokodíl 79-ročnú starenku. Táto oblasť je známa práve výskytom morských krokodílov. 

Minister životného prostredia Steven Miles uviedol, že muži museli vplávať do pasce priamo pod nápisom, ktorý varuje, že akákoľvek manipulácia s pascou je nelegálna a hrozia za to vysoké pokuty. Vplávanie do pasce nezákonné nie je, no nebezpečné áno. "Preplávali dovnútra a vliezli tam, kam dávame návnadu. Za dobu čo som ministrom životného prostredia, už som videl dosť nehorázne veci, ale táto ich všetky trumfne," dodal Miles. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy