Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia už má výsledky testov muža, ktorý postriekal vchody krvou a vykrikoval, že má HIV
Zdielať na

Polícia už má výsledky testov muža, ktorý postriekal vchody krvou a vykrikoval, že má HIV

NITRA / Polícia už pozná výsledky testov muža, ktorý tvrdil, že má vírus HIV a chce nakaziť ľudí. Tridsaťročný Ján svojou krvou postriekal zvončeky aj vchodové dvere. Po incidente ho polícia zadržala a okamžite podrobila testom.

"Laboratórne výsledky boli u 30-ročného muža negatívne. Vyšetrovateľ obvinil muža z prečinu výtržníctva. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na tri roky," oznámila policajná hovorkyňa v Nitre Božena Bruchterová. 

Sudkyňa okresného súdu rozhodla, že muž pôjde za mreže. "Okresný súd Nitra v nedeľu rozhodol o vzatí obvineného do väzby z dôvodu obavy, že obvinený ujde alebo sa bude skrývať, aby sa vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu a tiež z obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedol hovorca Okresného súdu v Nitre Mário Pivarči. On však podal sťažnosť a o jeho vzatí do väzby bude rozhodovať Krajský súd. 

Polícia ešte nemá všetky výsledky testov. Zisťujú totiž aj to, či nie je Ján nakazený žltačkou. Ak by sa to potvrdilo, jeho obvinenie bude rozšírené. 

K incidentu došlo vo štvrtok 12. októbra. Muž si z brucha injekčnou striekačkou odobral krv a nastriekal ju na zvončeky a vchody do panelákov. Pri svojom čine vykrikoval, že ma AIDS a chce nakaziť aj ostatných ľudí. Políciu na miesto privolali obyvatelia panelákov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy