Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Lipšicov trest je právoplatný. Možnosť odporu nevyužil
Zdielať na

Lipšicov trest je právoplatný. Možnosť odporu nevyužil

BRATISLAVA / Podmienka na tri roky s päťročnou skúšobnou dobou, šesťročný zákaz viesť akékoľvek motorové vozidlo a uhradenie škody pozostalým. Takýto trest dostal Daniel Lipšic za dopravnú nehodu, na následky ktorej pred rokom zomrel 72-ročný dôchodca. Okresný súd Bratislava III odsúdil 19. septembra bývalého politika trestným rozkazom, ktorý nebol právoplatný. Lipšicovi totiž plynula lehota na podanie odporu, ktorá mu teraz vypršala.

Súd uložil trest bývalému politikovi ešte v septembri. "Trestný rozkaz z 19. septembra sa stal právoplatný 10. októbra. V zákonnej lehote nebol proti nemu podaný odpor," uviedol hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Okresný súd Bratislava III trestným rozkazom z 19. septembra uznal Lipšica za vinného z prečinu usmrtenia a odsúdil ho na trojročný trest s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu päť rokov a uložil mu tiež probačný dohľad nad jeho správaním v skúšobnej dobe. Súd tiež Lipšicovi uložil zákaz činnosti viesť motorové vozidlá všetkého druhu šesť rokov.

Daniel Lipšic v septembri 2016 vo večerných hodinách na križovatke bratislavských ulíc Kutuzovova a Vajnorská zrazil 72-ročného muža, ktorý na následky zranení zomrel. Po nehode sa advokát vzdal poslaneckého mandátu. U vodiča alkohol nezistili. Podľa polície prechádzal 72-ročný chodec cez cestu v blízkosti priechodu pre chodcov. Daniel Lipšic išiel po Vajnorskej ulici v ľavom jazdnom pruhu v smere do mesta. Lipšic sa po nehode vzdal aj svojho poslaneckého mandátu a s prokurátorom sa chcel dohodnúť na uzatvorení dohody o vine a treste. Po preskúmaní podnetu generálna prokuratúra túto možnosť napokon zamietla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy