Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nehoda na strelnici pri Prešove. Profesionálny vojak skončil v nemocnici
Zdielať na

Nehoda na strelnici pri Prešove. Profesionálny vojak skončil v nemocnici

PREŠOV / Rezort obrany rieši na východe Slovenska ďalší problém. Pri nočnom výcviku sa na strelnici v Ruskej Novej Vsi zranil profesionálny vojak. Vojak z útvaru v Prešove má poranenú hlavu a v súčasnosti je hospitalizovaný a v stabilizovanom stave.

Armáda mlčí a nič konkrétne ani neprezradí a rovnako skúpe na slovo je aj ministerstvo obrany. Kým sa udalosť nevyšetrí, nepovedia ani slovo. Profesionálny vojak pôsobí na útvare v Prešove, na akej pozícii alebo koľko má rokov zatiaľ nie je známe.

V nemocnici ho hospitalizovali s úrazom hlavy. Ako sa zranil, či ho niekto postrelil, to nie je jasné. Podľa informácií TV JOJ ho mala údajne trafiť svetlica, ale ani tieto informácie nám ministerstvo nepotvrdilo. Muž je v stabilizovanom stave.

"Prípadom sa zaoberá Vojenská polícia. Bližšie informácie bude možné poskytnúť až po ukončení vyšetrovania," uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

​Ďalší prípad

Aj koncom marca 2017 sa pri výcviku zranil slovenský vojak. Zranil sa pri operácii Resolute Support v Afganistane. Slovenský vojak bol po zranení mimo ohrozenia života. Príslušník 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny bol zranený v oblasti brucha. Podľa ministerstva obrany pravdepodobne úlomkami črepín.

Ministerstvo obrany uviedlo, že vojak sa zranil pri výcviku streľby z ručných zbraní. Rodinu vojaka už rezort informoval. "Vzhľadom na to, že ide o príslušníka 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny, nie je možné zverejniť jeho identitu," uviedla ešte v marci pre TV JOJ hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy