Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž si sadol za volant opitý, narazil do stromu
Zdielať na

Muž si sadol za volant opitý, narazil do stromu

HORNÝ OHAJ / Tridsaťtriročný Levičan havaroval, po tom čo si sadol za volant opitý. Jeho riskantná jazda sa skončila nárazom do stromu. Nehoda sa stala vo štvrtok večer na ceste za Horným Ohajom.

Vodič podľa predbežných zistení išiel rýchlo a nezvládol riadenie. Zišiel z cesty vo svojom jazdnom pruhu, snažil sa vyrovnať a s autom vletel do protismeru, následne sa dostal opäť v pravo a čelne vrazil do stromu. "Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla  a stavu a povahe vozovky," povedala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Po náraze do stromu vozidlo letelo ešte niekoľko metrov a zastavilo na ceste.

Vozidlo malo po náraze zdemolovanú celú prednú časť. Zranenému vodičovi pomáhali okoloidúci a po príchode hasiči a aj záchranári. Po ošetrení ho previezli do nemocnice. 

Policajti po nehode dali vodičovi aj fúkať, ukázalo sa, že je opitý. "Dychová skúška u vodiča preukázala viac ako 1,5 promile alkoholu v dychu," doplnila Čuháková. Vodič údajne popíjal krátko pred jazdou a potom sa vybral k rodičom. V aute mal aj na prednom sedadle plastovú fľašu, zrejme s vínom. Muž bolo vo vozidle sám. Môže však hovoriť o šťastí, pri nehode sa zranil len ľahko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy