Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Auto ťahalo za sebou koňa. Ľudia neverili vlastným očiam
Zdielať na

Auto ťahalo za sebou koňa. Ľudia neverili vlastným očiam

KOŠICE / V piatok parlament schválil zákon o tom, že zviera nie je vec a o niekoľko hodín po tom prišiel do redakcie záznam, na ktorom je vidno auto, ktoré za sebou ťahá koňa. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

To, čo Peter zbadal počas jazdy domov ním poriadne zamrazilo. Takúto brutalitu na cestách ešte nevidel. "Som myslel, že to je srna zrazená. Keď som sa približoval, tak som videl, že koňa ťahajú za auto," opisuje Peter. 

Videozáznam šokoval aj veterinárku. "Kôň, ktorého ťahá za autom, to je neprípustné," hovorí veterinárka Soňa Jankelová. Podľa autora videozáznamu museli zviera takto ťahať minimálne 6 kilometrov. "Nechcem vedieť, čo by sa stalo, ak by si ho nevšimlo oprotiidúce auto," dodáva veterinárka. Vyplašené zviera behalo z pruhu do pruhu. "Som videl, ako sa splašil a som zastavil, začal som cúvať, lebo som sa bál, že mi skočí na kapotu," povedal Peter. 

"Určite nevedel, čo sa s ním deje. Bola tma, pred ním svetlá, za ním svetlá. On nemá zrak prispôsobené na nočné videnie," vysvetľuje Jankelová. Podľa záberov je vidieť, že auto zviera chvíľu ťahalo aj potom, čo spadlo na asfalt. "Ja som si myslel, že je mŕtvy ten kôň," vysvetľuje Peter. 

Autor videa túži potom, aby sa páchateľ tohto beštiálneho skutku aj našiel. "Preto som sa ozval a nahlásil to aj na políciu. Ak ľudia spoznajú auto toho šoféra, ozvite sa na polícii," dodáva Peter. "Ak zistíte, kto to bol, kto to urobil, ja osobne mu prídem toho koňa odobrať," tvrdí veterinárka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy