Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Expolicajt Marek (28) pozná verdikt za dobodanie svojej snúbenice
Zdielať na

Expolicajt Marek (28) pozná verdikt za dobodanie svojej snúbenice

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Expolicajt zo Spišskej Novej Vsi, Marek, ktorý vlani brutálnym spôsobom zavraždil svoju snúbenicu Alexandru, si vo štvrtok vypočul verdikt. Keďže na súde priznal vinu a svoj čin oľutoval, senát sa zaoberal iba výškou trestu. S rozsudkom mladý muž spokojný nie je, naopak rodine nebohej Alexandry sa zdá mierny.

Dvadsaťosemročnému mladíkovi hrozil za obzvlášť závažný zločin vraždy výnimočný trest a to až 25 rokov, prípadne doživotie. Prokurátor na pondelkovom pojednávaní žiadal 22-ročné väzenie. Senát trest ešte sprísnil. "Čin spáchal závažnejším spôsobom konania, a to na chránenej osobe, blízkej osobe, za to sa mu ukladá trest odňatia slobody na 23 rokov nepodmienečne," povedal predseda senátu.

Expolicajt Marek sa po vynesení verdiktu rozplakal. Rozsudok ale nie je právoplatný, na mieste sa odvolal, a tak bude rozhodovať ešte Krajský súd. "Po viac ako roku prípravného konania a niekoľkých pojednávaniach sme sa nedozvedeli odpovede na všetky otázky, ktoré by nás zaujímali, hlavne, prečo sa to stalo. Rodina, príbuzní, priatelia sa s tým do konca života nestotožníme," uviedol otec nebohej Alexandry. 

"Chcel by som sa úprimne ospravedlniť rodine nebohej Alexandry a úprimne ľutujem svoj skutok, ktorý si neviem vysvetliť," povedal v pondelok v súdnej sieni Marek. "Našu traumu zo straty našej milovanej dcéry budeme niesť do konca života, ale samozrejme, že s výškou trestu sa nestotožňujeme," dodáva Alexandrin otec. 

"Tento rozsudok nevráti život tejto dievčine, ani tejto rodine dcéru alebo sestru," hovori právny zástupca poškodených Milan Kuzma. Marek snúbenicu napadol kuchynským nožom a opakovane ju bodol najskôr do hrudníka a neskôr i do chrbta. Jej telo zabalil do igelitového vreca, deky a plachty a naložil ho do auta. Pri Levočskej priehrade ho zapálil. A to všetko deň pred ich svadbou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy