Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Košičan, ktorý vyhodil ženu z balkóna, je vo väzbe
Zdielať na

Košičan, ktorý vyhodil ženu z balkóna, je vo väzbe

KOŠICE / Podľa doterajšieho vyšetrovania sa 46-ročný Tibor H. z Košíc v piatok (10.8.) krátko po 23.30 hodine, po predchádzajúcej hádke so 45-ročnou Košičankou, naklonil cez zábradlie balkóna z druhého poschodia s jej telom tak, že ju držal za nohy a ona visela z balkóna dole hlavou.

Muž ju pustil, a aj napriek snahe udržať sa, žena z balkóna jedného z obytných domov v mestskej časti Košice Staré mesto spadla. Po páde utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. 

"Podozrivého muža bezprostredne po skutku polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na pätnásť až 20 rokov," píše na sociálnej sieti polícia Slovenskej republiky. 

Rozhodovanie o väzbe

Hovorca krajskej prokuratúry Milan Filičko informoval, že návrh na väzobné stíhanie Tibora H. podali pre obavu, že by sa ukrýval a takto sa vyhýbal trestnému stíhaniu a tiež pre obavu, že by pokračoval v trestnej činnosti. Podľa informácii TV JOJ je muž v podmienke a bol už šesťkrát súdne trestaný.  

Podľa informácii TV JOJ sa muž priznal, že bola tak opitý, že si celú vec vôbec nepamätá. Žena u neho bývala asi mesiac, vraj to bola jeho kamarátka. 

Muža na základe pondelňajšieho rozhodnutia sudcu vzali do väzby. 

Útočil aj na brata

Podľa portálu korzaz.sme.sk čelí Tibor už niekoľko rokov obvineniu z pokusu vraždy svojho brata Dušana. Podľa znenia obvinenia ho mal v úmysle usmrtiť bodnúť nožom do krku. Aj vďaka rýchlemu zásahu lekárov obeť inak smrteľné zranenie prežila.

Keďže Dušan neskôr vyrukoval s tvrdením, že do krku sa pichol sám, Okresný súd Košice I už štyrikrát Tibora spod obvinenia oslobodil, naposledy v januári 2018. Krajský súd trikrát tento verdikt zrušil, o tom poslednom ešte nerozhodol. 

Začiatkom júna vypadla študentka z balkóna na internáte:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy