Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Expolicajt (28), ktorý zavraždil snúbenicu deň pred svadbou, stál pred súdom
Zdielať na

Expolicajt (28), ktorý zavraždil snúbenicu deň pred svadbou, stál pred súdom

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Expolicajt (28), ktorý obzvlášť brutálnym spôsobom zavraždil svoju snúbenicu len deň pred ich svadbou, sa postavil pred senát košického okresného súdu. Alexandru dobodal nožom, potom jej telo previezol k Levočskej priehrade a zapálil.

Putá na rukách i nohách, obe spojené reťazou, takto priviedla eskorta na súd obžalovaného expolicajta Mareka zo Spišskej Novej vsi. V súdnej sieni sa mu do očí museli pozrieť i najbližší Alexandrini príbuzní.

Ľútosť

Obžalovaný expolicajt v súdnej sieni priznal vinu a tak senát rozhoduje už iba o výške jeho trestu. "Chcel by som sa úprimne ospravedlniť rodine nebohej Alexandry a úprimne ľutujem svoj skutok, ktorý si neviem vysvetliť," vraví obžalovaný Marek. 

Nejasný trest

Prokurátor zohľadní jeho priznanie a tiež bezúhonnú minulosť a žiada trest v trvaní 22 rokov. Obhajoba ale trvá na tom, že čin spáchal v stave zmenšenej príčetnosti a v afekte. Výšku trestu ponecháva na rozhodnutí súdu. Rodina nebohej mladej ženy žiada náhradu škody. "Tento rozsudok, ktorý bude, nevráti život tejto dievčine, ani tejto rodine dcéru alebo sestru," poznamenal právny zástupca rodiny Milan Kuzma. V súdnej sieni síce odzneli záverečné reči, verdikt ale nepadol. Senát si nechal niekoľko dní na rozmyslenie a rozsudok vyhlási vo štvrtok.

Krutá vražda

Podľa znenia obžaloby mal svoju snúbenicu napadnúť kuchynským nožom a opakovane ju mal bodnúť najskôr do hrudníka a neskôr i do chrbta. Jej telo mal zabaliť do igelitového vreca, deky a plachty a naložil ho do auta. Pri Levočskej priehrade ho mal zapáliť. A to všetko len deň pred ich svadbou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy