Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Partička detí vyvádzala na stavbe. Okrem iného postavila stenu a zastavala okno
Zdielať na

Partička detí vyvádzala na stavbe. Okrem iného postavila stenu a zastavala okno

BRNO / Skrátiť si dlhú chvíľu sa rozhodla päťčlenná partia asi 13-ročných detí v rozostavanom rodinnom dome. Okrem toho, že si vyskúšali búracie práce a zničili niekoľko stien, tiež sa osvedčili v budovateľských schopnostiach. Len nie an tých správnych miestach.

Tri dievčatá a dvaja chlapci pri svojom vyčíňaní zbúrali priečky a ničili uskladnený stavebný materiál. Navyše na stavenisku nechali pustenú vodu, ktorá poničila vybudovanú výťahovú šachtu, do ktorej ešte nahádzali tehly.

"Na druhú stranu sa dve dievčatá prezentovali pomerne dobrými zručnosťami v stavebníckych prácach. Z uloženého materiálu postavili vysokú stenu a zastavali časť dverí či celé okno," opisuje policajný hovorca Bohumil Malášek. 

Vypátrať vinníkov nebolo pre políciu zložité. "Firma totiž nainštalovala fotopasti, ktoré mladých páchateľov na stavbe hneď druhý deň zachytili," podotkol Malášek. Keďže výtržníci ešte nedosiahli pätnásť rokov, nemôžu niesť trestnú zodpovednosť. Záležitosť tak najskôr skončí na pleciach ich rodičov, rovnako ako náhrada škody, informuje portál iDnes.cz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy