Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Obviňujú ho zo zločinu, ktorý sa stal v Holandsku. V krajine však nikdy nebol
Zdielať na

Obviňujú ho zo zločinu, ktorý sa stal v Holandsku. V krajine však nikdy nebol

KOŠICE / Hrozí mu medzinárodný zatykač i policajná eskorta, a to za niečo, čo sa stalo na opačnom konci Európy. Môže sa to však stať komukoľvek. Organizované gangy si zistia údaje alebo ich získajú z ukradnutých dokladov, vyrobia si vlastné, no s inou fotografiou. Takto prišiel mladý muž k tomu, že údajne s partiou Ukrajincov ohrozoval holandských policajtov.

V Holandsku súdia Martina za niečo čo nespáchal. Údajne havaroval so štyrmi promile alkoholu a utekal policajnej hliadke. Horšie však je, že mu slovenské úrady nevedia podať pomocnú ruku. "V Holandsku som nikdy nebol. V ten čas, kedy sa to malo stať som bol v práci s kolegami," hovorí Martin. 

Martin sa do Holandska bojí odcestovať. Hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Susko hovorí: "V takýchto prípadoch odporúčame občanom, aby neignorovali výzvy súdu, aby so súdom komunikovali a poslali im svoje dôkazy o nevine."

Obviňovaný Slovák sa obrátil aj na políciu, aby dokázali, že doklady z Holandska nie sú originálmi. Tí mu však povedali, že keď je nevinný, nemá sa čoho báť. "Náš zastupiteľský úrad môže sprostredkovať občanovi zoznam právnych zástupcov, ktorí ho môžu pred súdom zastupovať, pričom realizáciu s nimi musí občan realizovať sám," vysvetlil Susko.

Ministerstvo zahraničia Martinovi radí, aby komunikoval so slovenskými orgánmi. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy