Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Partia v aute privolanom cez aplikáciu kritizovala Kotlebu. Posledného vystupujúceho vodič dokopal
Zdielať na

Partia v aute privolanom cez aplikáciu kritizovala Kotlebu. Posledného vystupujúceho vodič dokopal

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ sa partia kamarátov bola v sobotu večer zabávať v centre hlavného mesta. V noci si cez mobilnú aplikáciu zavolali odvoz. Na dohodnuté miesto pre nich prišiel muž vo vozidle Hummer čiernej farby. Cestou preberali rôzne témy, nevyhli sa ani kritike Kotlebovcov. Taxikár sa ich údajne zastával, nálepky strany s nimi spojenej mal vraj aj na aute. Väčší hnev ale neprejavil. K útoku došlo až pri vystupovaní posledného muža, ako sám tvrdí.

Vodič čierneho Hummru sa do debaty mužov, ktorých rozvážal na žiadané adresy, aktívne zapájal, povedal reportérke TV JOJ napadnutý 34-ročný muž. Dodáva, že zjavne nesúhlasil s ich kritickým názorom na Kotlebovcov, no hnev neprejavil. Všetkých cestou vysadil. Keď vystupoval v časti známej ako Dimitrovka posledný z nich, zaplatil a vystúpil. Vystúpil aj vodič a muža, podľa jeho tvrdenia, dokopal. Všetko videla aj jeho priateľka z okna.

Muž reportérke TV JOJ povedal, že útoku bezprostredne nepredchádzal žiadny slovný incident. Keď však muž s bitkou začal, vrieskal údajne na celé sídlisko. Muž má po bitke bolesti hlavy a nevidí na jedno oko. Po incidente bol aj na pohotovosti a má záznam o vyšetrení. "Tridsaťštyriročný muž utrpel úraz hlavy, bol pri vedomí a záchranári ho po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice na Kramároch," povedal hovorca záchranárov Boris Chmel. V nedeľu podal trestné oznámenie. Prípad chcel medializovať a preto kontaktoval redakciu TV JOJ. Podľa opisu napadnutého muža bol útočník asi štyridsiatnik a bol vyšší, ako 180 cm.

Policajti pre TV JOJ potvrdili, že na miesto bola vyslaná hliadka bezprostredne po tom, čo na linku 158 zavolala priateľka obete útoku. Útočník už medzitým z miesta odišiel. "Môžeme potvrdiť, že dnes krátko pred 05.45 hod bola hliadka Policajného zboru vyslaná na Nobelovu ulicu, kde sa mal podľa prijatého oznámenia nachádzať fyzicky napadnutý muž. Hodnovernosť oznámenia policajti na mieste potvrdili. Poskytnutie bližších informácií v súčasnej dobe nie je možné, nakoľko by to mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie veci, ktorou sa zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III," tak znie oficiálne stanovisko, ktoré TV JOJ zaslala hovorkyňa KR PZ BA, Lucia Miháliková.

"Spoločnosť HopIN sa dištancuje od prejavov rasizmu. Samozrejme, celá situácia nás mrzí. Vzhľadom na to, že je tam dosť veľa nejasností, tak zisťujeme ako to bolo. V prípade, že sa preukáže, že ten šofér urobil túto chybu, samozrejme sa s ním rozlúčime," vyjadril sa majiteľ HopIN taxi, Martin Baran.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy