Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Miroslav nechcel z domu pustiť deti a družku. Bil ju a pred deťmi ostrihal vlasy
Zdielať na

Miroslav nechcel z domu pustiť deti a družku. Bil ju a pred deťmi ostrihal vlasy

KOŠICE / Košickí policajti vyšetrujú prípad domáceho násilia. V rodinnom dome v obci Kalša sa cez víkend odohrala rodinná dráma. Miroslav dobil svoju družku a spolu s dvomi deťmi ju zatvoril v dome. Zasiahnuť musela polícia. Pohotovostná motorizovaná jednotka bola nútená použiť voči mužovi donucovacie prostriedky, aj po ich príchode bol totiž mimoriadne agresívny.

Miroslav bezdôvodne napadol svoju družku a ich dve spoločné deti. Surovo ju zbil a následne ich násilím zadržiaval v dome. Osem rokov fyzického i psychického násilia zažíva 35-ročná Erika. Tentoraz sa incident začal pre kačice na dvore. Muž sa rozzúril a ženu brutálne bil a kopal do celého tela.

"Zbil ma najprv na dvore, sestru potom poslal večer domov, potom ma v kuchyni začal biť, sotil ma tak za vlasy, hodil ma o zem, začal ma kopať, hore na záhrade ma začal kopať," opisuje družka Erika. Žene sa po celý čas vyhrážal zabitím, útočil na ňu dokonca kosou.

"Hustý hrebeň na mňa zobral, že mi hlavu odreže, tak mu hovorím, ty si nenormálny, však ja mám dve malé deti, dievčatko 9-ročné, chlapca 6-ročného," pokračuje Erika. Miro napokon Eriku aj s ich spoločnými dvomi deťmi násilím odviedol do domu, kde ich zadržiaval. Svojej družke držal pod krkom nôž a násilím jej ostrihal aj vlasy. Všetko pred očami ich malých detí. Podľa Eriky viackrát zbil aj ich.

"Viete, koľko mi už telefónov rozbil, ešte po nich podupal, žeby som nevolala políciu, že mi odsekne hlavu s osou pokiaľ prídu policajti," dodáva Erika. "Nakoľko vzniklo dôvodné podozrenie, že je ohrozený život a zdravie osôb, bolo v zmysle zákona rozhodnuté o vstupe do obydlia a príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Košice násilne vnikli do priestorov rodinného domu, kde boli nájdené všetky osoby. Obvinený muž bol voči zakročujúcim hliadkam agresívny, nereagoval ani na opakované výzvy, kládol aktívny odpor a pokúšal sa o útek, preto boli voči nemu použité donucovacie prostriedky," informuje hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová.

Miro strávil dva dni v policajnej cele. Viackrát súdne trestaného recidivistu policajti obvinili.

"Policajti z okresu Košice okolie v nedeľu z prečinu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví obvinili 34-ročného muža z okresu Košice okolie," povedala Ivanová. Prokurátor pre agresora žiadal väzobné stíhanie a to z dôvodu, že by na slobode v trestnej činnosti pokračoval. Na súd ho predviedli v putách v utorok popoludní.

Sudca košického okresného súdu muža poslal do väzby. Ak mu napokon dokážu vinu, za mrežami môže stráviť 3 roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy