Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Netradičný výjazd záchranárov. Pracovníčky súdu zranili obkladačky
Zdielať na

Netradičný výjazd záchranárov. Pracovníčky súdu zranili obkladačky

KOŠICE / Košickí hasiči majú za sebou netradičný výjazd. Napoludnie zasahovali v budove súdov. Z priečelia pred hlavným vchodom spadli obkladačky a zasiahli dve pracovníčky, ktoré vychádzali z budovy.

Časť obkladu na priečelí niekoľkoposchodovej budovy súdov sa uvoľnila na pravé poludnie a spolu s rímsou padala k zemi. Zo služobného východu presne v tej istej chvíli vychádzali dve zamestnankyne, vyššie súdne úradníčky z krajského súdu. "Príčiny tejto nehody sa zatiaľ analyzujú, obklad ale pri obhliadkach nevykazoval známky poškodenia," uviedla Anna Pančurová, hovorkyňa súdov v Košiciach.

Jednu zo žien padajúci materiál len poškriabal. Druhú omietka zasiahla do hlavy a padajúci materiál jej zranil nohu. Vážne zranenia našťastie neutrpela. "Jedna z nich utrpela ľahké poranenia, povrchové poranenia, hlavne dolnej polovice tela, a po ošetrení našou posádkou RZP bola prevezená do univerzitnej nemocnice Louis Pasteur v Košiciach," povedala Ľubica Bajerovská z košickej záchrannej služby. 

Hasiči prišli na miesto s dvomi vozidlami a výsuvným rebríkom. Polícia vchod ohraničila policajnou páskou a hasiči odstránili nebezpečné zvyšky z priečelia budovy, aby nikoho neohrozovali. Čo presne zapríčinilo pád obkladu zatiaľ jasné nie je. "Nedá sa vylúčiť, že svoju úlohu v tejto súvislosti zohrávajú aj práve prebiehajúce rekonštrukčné a stavebné práce v blízkosti budovy košických súdov," opísala situáciu Anna Pančurová.

Hovorkyňa súdov ubezpečila, že správa budovy krajského súdu zabezpečuje dodávateľa, ktorý vzniknutú situáciu preverí a odstráni tak, aby už nehrozilo žiadne nebezpečenstvo. "Tak aby bola zabezpečná maximálna bezpečnosť všetkých účastníkov súdnych konaní, ako aj všetkých zamestnancov súdu. V štádiu prípravy je už aj celková rekonštrukcia objektu, vrátane obvodového plášťa," dodala hovorkyňa súdov v Košiciach.

Súvisiace články