Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Cez cestu šla mimo priechodu. Študentka skončila s prasknutou lebkou v nemocnici
Zdielať na

Cez cestu šla mimo priechodu. Študentka skončila s prasknutou lebkou v nemocnici

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC / Študentku (17) vo štvrtok popoludní zrazilo auto. Nehoda sa stala pri gymnáziu v Kráľovskom Chlmci (okres Trebišov), ktoré dievča navštevuje. Mimo priechodu pre chodcov ju zachytil 45-ročný vodič. Školáčku museli leteckí záchranári pre vážne zranenie hlavy ešte večer transportovať do Košíc.

Vivien sa práve vracala zo školy domov, keď ju zrazilo auto. "Ja som vyšiel von a ona tam bola odpadnutá a celá zakrvavená," hovorí svedok nehody. K nehode došlo mimo priechodu pre chodcov. Školáčka, ktorá podľa svedkov mala na ušiach slúchadlá, chcela prejsť na druhú stranu cesty, keď ju bočnou časťou auta zachytil 45-ročný vodič.

"Hrala sa s mobilom, takže vraj ani nevedela, že auto ide. Toľko som počul," vraví obyvateľ obce. Mladú Vivien náraz odhodil na kapotu auta. Podľa svedkov sa po dopade na cestu nehýbala a ani nekomunikovala. Zranenému dievčaťu prišli na pomoc záchranári a po ošetrení ju previezli do trebišovskej nemocnice. O pár hodín neskôr ju leteckí záchranári s vážnymi zraneniami transportovali do Košíc.

"Posádka leteckých záchranárov previezla 17 ročnú pacientku, ktorá bola po dopravnej nehode s poranením hlavy a početnými zlomeninami v stabilizovanom stave pri vedomí," informuje hovorkyňa leteckých záchranárov, Zuzana Hopjaková. U vodiča policajti alkohol nezistili a chodkyni bola na zistenie požitia alkoholu odobratá krv. Vinníka dopravnej nehody by malo určiť až ďalšie vyšetrovanie.

Pozrite si reportáž o nehode, ktorú spôsobila mačka: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy