Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po požiari ostalo bez domova 32 rodín. Škody sa vyšplhali na 800 000 eur
Zdielať na

Po požiari ostalo bez domova 32 rodín. Škody sa vyšplhali na 800 000 eur

CHORVÁTSKY GROB / Požiar bytového domu v Chorvátskom Grobe zamestnal desiatky hasičov. Požiar sa šíril rýchlo a napáchal škody za stovky tisíc eur. Ľuďom, ktorých evakuovali z 32 bytov, vytvorili krízové centrum v neďalekej škole.

Približne o 17 hodine poobede zacítili obyvatelia bytového domu dym a o malú chvíľu zbadali aj plamene. Požiar sa z horného poschodia šíril veľmi rýchlo na susedné byty a ľuďom neostávalo iné, ako zachraňovať, čo sa dá. "Prišiel som domov z práce a horela už polovica strechy. Hasiči prišli zhruba za 25 minút. Rýchlo sme vybehli hore, zobrali hlavne veci pre malú a volali sme svokrovcov, aby pre ňu prišli," uviedol Daniel, jeden z obyvateľov.

Na mieste zasahovalo 30 hasičov s 13 kusmi techniky rôzneho druhu. Požiar hasili niekoľko hodín, museli dokonca demontovať aj poškodenú strechu. Všetkých obyvateľov bytového domu museli urýchlene dostať do bezpečia. "Máme evakuovaných zhruba 30 osôb, ktorým sme zabezpečili prostredníctvom obecného úradu núdzové ubytovanie v priestoroch školy, a aj pitný režim," uviedol jeden zo zasahujúcich hasičov. 

Pri požiari nedošlo k žiadnemu vážnejšiemu zraneniu, avšak materiálne škody sú obrovské. Niektoré z bytov sú neobývateľné, pri iných ukáže rozsah škôd až prieskum. Celý objekt je však odstavený od elektrickej energie a od plynu. "Škoda spôsobená požiarom mezonetových podkrovných bytov bola predbežne vyčíslená na približne 800 000 eur," uviedla Lucia Mihalíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. 

Prečo požiar vznikol zatiaľ nie je známe. Je ale možné, že za celé nešťastie môže skrat na elektroinštalácii. Prípad stále vyšetrujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy