Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Omámil a uniesol modelku. Plánoval ju vydražiť v aukcii
Zdielať na

Omámil a uniesol modelku. Plánoval ju vydražiť v aukcii

Archívna reportáž

MILÁNO / Tridsaťročného Poliaka zatkla talianska polícia a obvinila ho z únosu britskej modelky. Tú mal spolu so svojím spolupracovníkom nalákať pod zámienkou fotenia do jedného z milánskych bytov. Podľa polície ju omámili, uniesli a mali predať v internetovej aukcii.

Muži mali modelku v byte omámiť, spútať a v kufre auta odviesť do odľahlého domu na severozápade Turína. Ďalších šesť dní ju držali spútanú v izbe a od jej agenta žiadali výkupné 230 000 libier pod vyhrážkou, že ju inak predajú v aukcii. 

Nevedno, či sa v Poliakovi ozvalo svedomie alebo strach, no modelku nakoniec prepustil a odviedol na britský konzulát v Miláne, kde to odôvodnil tým, že má dieťa. Na britskom konzuláte ho zatkla polícia.  

"Žene podali ketamín - ilegálnu drogu, ktorá má tlmiace účinky. Okrem toho bola zatvorená v cestovej taške v kufri auta niekoľko hodín. Nikto z nás si nevie ani len predstaviť, čo to urobí s človekom, ktorého trápi astma," uviedol prokurátor Paolo Storari. 

Vyšetrovatelia pri vypočúvaní neskôr zistili, že únosca sa podobným činom venoval aj v minulosti. Nie je však jasné, či si to vymyslel, alebo naozaj dražil dievčatá na internetových aukciách. Talianska polícia spolupracuje s kolegami z Británie a z Nemecka. " Po analýze e-mailov únoscu sa domnievame, že je súčasťou skupiny Black Death Group. Je to organizácia, ktorá podľa Interpolu kupuje a predáva unesené ženy prostredníctvom tajnej webovej stránky," dodal prokurátor Storari. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy