Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vážna nehoda na východe, zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Vážna nehoda na východe, zasahoval vrtuľník

HANUŠOVCE NAD TOPĽOU / V sobotu popoludní sa pri obci Hanušovce zrazili dve autá. Obe vozidlá majú narazené predné časti, s najväčšou pravdepodobnosťou sa zrazili čelne.

Štyria zranení ľudia, z toho jeden muž, ktorého vo vážnom stave odvážali leteckí záchranári. Také sú následky čelnej zrážky dvoch osobných áut. Osobné autá boli po zrážke totálne zdemolované a obaja vodiči boli zakliesnení na predných sedadlách. "Jednotka pomocou hydraulického náradia vodičov vyslobodila a odovzdala záchranárom," povedal veliteľ zásahu.

Ešte pred príchodom záchranárov prišli zraneným na pomoc okoloidúci vodiči. Medzi nimi i pán, bývalý záchranár a tiež mladý muž, ktorý býva neďaleko. Ten iba zo záhrady počul silný náraz a to čo videl, keď prišiel na miesto nehody, bolo nielen na pohľad veľmi vážne. "Zranenia boli najčastejšie úrazy dolných končatín, zlomeniny predkolenia, zlomeniny členkov a v jednom prípade závažné vnútorné poranenie," hovorí okoloidúci vodič Ivan Drozdy.

"Päťdesisatšesťročný muž bol leteckými záchranármi transportovaný do nemocnice v Košiciach so zlomeninami postihujúcimi viaceré časti tela," informuje hovorca záchranárov Boris Chmel. "Vodič z Prešova jazdiaci na vozidle Opel bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom a nameranou hodnotou viac ako dve promile," informuje hovorca polície Daniel Džobanik.

Súvisiace články