Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na letisku čakali hodiny. Lietadlo pre nich neprišlo
Zdielať na

Na letisku čakali hodiny. Lietadlo pre nich neprišlo

Archívna reportáž

SLIAČ / Na letisku čakajú celú noc, no na dovolenku stále neodleteli. Situácia začína byť kritická, ľudia sa sťažujú, cestovná kancelária ich o situácii neinformovala. Lietadlo, s ktorým mali odletieť na dovolenku do Bulharska, pre zlé počasie pristálo na inom letisku a následne odletelo bez nich. Na letisku stále čakajú.

Lietadlo do Burgasu malo z letiska Sliač odletieť v sobotu o 3:00 ráno. Cestujúci sa ako obvykle dostavili na letisko o niečo skôr. Pohodlný let ale vystriedala noc nekonečného čakania a to bez žiadneho vysvetlenia. Nakoniec sa dozvedeli, že pre silnú hmlu lietadlo pristálo v Košiciach, odkiaľ následne odletelo prázdne späť do Bulharska. Cestujúci tak ostali stále na Slovensku. "Malá spala v kočíku, my s mužom sme sa pri nej striedali, nespali sme 24 hodín," hovorí jedna s cestujúcich. 

Letisko sa o cestujúcich stará dobre, poskytlo im pitie, jedlo aj matrace počas noci. Ľudom ale dochádza trpezlivosť. Cestovná kancelária Solvex, cez ktorú si zarezervovali dovolenku, im nevedela nič povedať. Volali im aj päťkrát, ale nikto hovor nezdvíhal. Vedenie sa neskôr vyjadrilo, že sa situáciu snaží vyriešiť čo najrýchlejšie a predbežne by mali ľudia odletieť s večerným letom. Na obed dovolenkári odišli na hotel, ktorý im zabezpečili, v noci sa majú vrátiť. "Náhradný let príde o 23:20 a zabezpečili sme ubytovanie pre 70 ľudí," informuje riaditeľ letiska Sliač Roland Schaller. Ľudia si ale naozaj vydýchnu až keď budú sedieť v lietadle.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy