Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Hasiči na Gemeri celú noc bojovali s lesným požiarom. Zasahoval aj vrtuľník
Zdielať na

VIDEO: Hasiči na Gemeri celú noc bojovali s lesným požiarom. Zasahoval aj vrtuľník

NÁLEPKOVO / Nad obcou Nálepkovo (okres Gelnica) na Spiši horí les. Na mieste zasahuje množstvo hasičov, ktorí bojovali s lesným požiarom celú noc zo štvrtku na piatok. Aj pre vysoké teploty sa im ho uhasiť stále nepodarilo.

Hasiči zo Spiša chytali oheň na vrchole kopca. Začali s tým vo štvrtok pred 17:00. Pre silný dym zasahovali v dýchacích prístrojoch. Ten zatienil aj slnko. Lesníci dúfali, že plamene chlapi zachytia. 

"Sú tu hasiči z celej Spišskej Novej Vsi, z gelnického okresu a z Mníška. Dúfam, že to nepríde sem na našu stranu. Bola by to dosť veľká katastrofa," hovorí lesník z Nálepkova Martin Vodilka. 

Oheň sa síce dostal do lesa no cezeň ho už nepustili. Požiar Spišiaci zastavili po asi trojhodinovom boji. No víťazi ešte neboli. V lese strávili celú noc, dohášali ohniská. Čerstvé sily ich vystriedali až dnes ráno priamo na požiarovisku. 

Nad Betliarom pomáhali s hasením požiaru aj vojaci s vrtuľníkom. "Vojaci v Vrtuľníkového krídla Prešov pomáhajú hasiť požiar kalamitného dreva pri obci Betliar. Na základe požiadavky hasičského a záchranného zboru nasadili na hasenie vrtuľník Mi-17 s bambi vakom. Vodu na hasenie čerpajú približne z 10 kilometrov vzdialeného rybníka," uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

Na mieste zasahovali aj hasiči z Rožňavy, Dobšinej a z Košíc.  Požiar zasiahol približne päťhektárovú lesnú plochu a neustále sa šíri. Rozšíril sa už aj na druhú stranu kopca do okresu Spišská Nová Ves.

​Podľa reportéra Novín TV JOJ Matúša Gavláka na mieste zasahovalo množstvo hasičov. Les horel aj na kopci nad obcou Nálepkovo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy