Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Smrť pre nešťastnú lásku. Mladík vyliezol na stĺp a neprežil zásah elektrinou
Zdielať na

Smrť pre nešťastnú lásku. Mladík vyliezol na stĺp a neprežil zásah elektrinou

KOŠICE / Dvadsaťročný Marek z košického sídliska Luník IX. v sobotu v noci vyliezol na elektrický stĺp. Podľa miestnych obyvateľov sa mladík rozhodol skoncovať so životom pre nešťastnú lásku. Napriek snahe záchranárov mu už záchranári nevedeli pomôcť.

Marek vyliezol na stĺp elektrického vedenia v minulosti už niekoľkokrát. Tentoraz sa mu to však stalo osudným.

Susedia tvrdia, že Mareka opustila priateľka. Vraj sa s tým nevedel zmieriť a tak sa rozhodol ukončiť svoj život. Len nedávno skončil s vážnymi popáleninami v nemocnici.

Uhorel na stĺpe

Záchranárov k nemu zavolali v sobotu po 23:00. Muž, ktorému odhadli 20 rokov, bol na stĺpe v neprirodzenej polohe, nohu mal zaseknutú nad hlavou. "V sobotu krátko po 23 hodine vyslala tiesňová linka záchrannej zdravotnej služby našu posádku s lekárom na košické sídlisko Luník IX, kde sa mal nachádzať uhorený chlapec," uviedol hovorca košických záchranárov Igor Krupa.

Na miesto nešťastia prišli záchranári spolu s hasičmi a políciou. Na stĺpe elektrického vedenia, približne 10-20 metrov nad zemou, nachádzajú telo muža vo veku asi 20 rokov.

"Po znesení tela hasičmi pomocou lanovej techniky náš lekár zistil rozsiahle popáleniny najvyššieho stupňa, ktoré nie sú zlučiteľné so životom a konštatujoval úmrtie. Pri tomto type poranení, žiaľ v drvivej väčšine prípadov už nedokážeme pomôcť," dodal hovorca záchranárov.

"Obhliadajúci lekár cudzie zavinenie vylúčil a nariadil vykonať pitvu. Bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania a poverený príslušník začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Súvisiace články