Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kauza Mojsejová je na konci. Rozhodne sa do konca marca
Zdielať na

Kauza Mojsejová je na konci. Rozhodne sa do konca marca

KOŠICE / Známu Košičanku Noru Mojsejovú, už niekoľko týždňov Kabrheľovú, od júna 2013 stíhajú za podvod. Vyšetrovanie zložitého prípadu je už na konci a dôkazy analyzuje prokuratúra. Spolu s Kabrheľovou obvinili ďalších 19 ľudí. Všetci okrem nej boli stíhaní na slobode. Podnikateľka si však vo väzbe odsedela 13 mesiacov.

Prokuratúra má teraz na stole spis, ktorý má 41 zväzkov a viac ako 10 tisíc strán. Konečné rozhodnutie by malo padnúť do konca marca. Nora má v prípade figurovať ako šéfka organizovanej skupiny. Prostredníctvom viacerých firiem si mali uplatňovať nadmerné odpočty DPH. Kabrheľová mala viacerým osobám radiť ako vypracovať falošné účtovné a daňové doklady.

"V tejto veci bolo vznesené obvinenie dvadsiatim osobám, vyčíslená škoda je 6 a pol milióna eur a z toho bolo reálne vyplatených 4 milióny eur," povedal Milan Filičko z krajskej prokuratúry. V tejto veci bolo vznesené obvinenie dvadsiatim osobám, vyčíslená škoda je 6 a pol milióna eur a z toho bolo reálne vyplatených 4 milióny eur. Samotej Košičanke bolo vznesených 20 obvinení zo 140 samostatných skutkov.

Súvisiace články