Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šofér MHD zbil cestujúceho. Mal špinavé oblečenie a bol bez lístka
Zdielať na

Šofér MHD zbil cestujúceho. Mal špinavé oblečenie a bol bez lístka

KOŠICE / Cestovať načierno sa neoplatilo 46-ročnému Košičanovi. Po hádke s vodičom električky a následnom fyzickom útoku skončil v nemocnici. Prípadom sa zaoberá polícia, ktorá bitku cestujúceho a vodiča prešetruje.

Vodič električky vyzval pasažiera, aby mu predložil označený cestovný lístok. Cestujúci Karol ale lístok nemal, a tak ho mal vodič údajne vyhodiť z električky.

"Dopravca je oprávnený vylúčiť z prepravy osoby bez platného cestovného lístka," informuje hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová. Muž bol podľa informácií televízie JOJ pod vplyvom alkoholu a mal mať špinavé oblečenie. Následne podľa cestujúcich päsťou udrel do dverí električky a vodičovi vulgárne nadával. Ten reagoval tak, že ho udrel do tváre. Keď spadol na zem, svedkovia privolali záchranárov, ktorí ho previezli do nemocnice. Ošetrenie potreboval aj vodič.

"Vodič električky pracuje v DP od roku 2014, evidujeme ho ako veľmi spoľahlivého a profesionálneho vodiča," povedala Karaffová. S vodičom neboli nikdy v minulosti žiadne problémy a doteraz sa naňho nikto nesťažoval.

Pasažiera podľa informácií televízie ošetrili na traumatológii, odkiaľ následne odišiel. Celý prípad prešetruje polícia.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy