Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Roman sa uspokojoval v MHD, hrozí mu 3-ročné väzenie
Zdielať na

Roman sa uspokojoval v MHD, hrozí mu 3-ročné väzenie

BRATISLAVA / V policajnej cele skončil 39-ročný Prešovčan, ktorý onanoval v bratislavskej mestskej hromadnej doprave a obšťastňoval sa aj na ulici. Za tento čin mu hrozí trojročný trest.

Vyčíňanie 39-ročného Romana začalo v popoludňajších hodinách. Nastúpil na autobus s číslom 96. Počas cesty v smere od obchodného centra na Ivanskej ceste po zástavku Domu kultúry Ružinov v Bratislave, sa muž v autobuse najprv obchytkával, neskôr obnažil svoj úd. Pokračoval, keď vystúpil na Tomašikovej ulici. Tam ho zadržali policajti.

Odhalené ženské telo

"Dopravný podnik BA nemá o tomto incidente žiadny záznam. Počas celého dňa boli na linke nasadené nové vozidlá, ktoré majú nie len vnútorný, ale aj vonkajší kamerový systém. Polícia si doposiaľ záznamy od DPBA nevyžiadala," informuje hovorkyňa policajného zboru Adriana Volfová.

Podľa psychologičky, čo sa týka počtu ľudí s podobným ochorením, štatisticky ženy aj muži sú na tom rovnako. Rozdiel je v tom, ako to vnímajú ľudia. Verejnosti až tak veľmi nevadí to ženské odhalené telo. Pokiaľ ide o mužov, spoločnosť sa na to pozerá prísnejšie.

Nereagovať, pokračovať ďalej

"Čo sa týka ročného obdobia, výskyt je vyšší v tom letnom období, ale ani nie kvôli tomu, že by mali tí ľudia vyššiu potrebu, ale majú väčší priestor na to, aby sa ukázali, lebo potrebujú divákov, dav, verejnosť a ľudia sa v lete viac hýbu. Tých príležitostí je viac," vymenováva psychologička Monika Longauerová.

Keď sa vám už pritrafí, že sa dostanete do blízkosti človeka s takýmto psychickým ochorením, tak je nereagovať a pokračovať ďalej. "Väčšina takýchto ľudí nemá tendenciu ublížiť, skôr im ide o samotný akt sa ukázať, potrebujú divákov," vysvetľuje Longauerová.

Tridsaťdeväťročný Roman je stíhaný väzobne. Za jeho nemiestne správanie mu podľa trestného zákona hrozí trojročné väzenie.

Viac povie redaktor Juraj Hajdin:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy