Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Košičan sa snažil v MHD uniesť matke syna, pátra po ňom polícia
Zdielať na

Košičan sa snažil v MHD uniesť matke syna, pátra po ňom polícia

KOŠICE / Košickí policajti pátrali po podozrivom mužovi, ktorý sa pokúsil v autobuse MHD o únos štvorročného chlapčeka. To sa mu nepodarilo, pred neznámym páchateľom ho uchránila matka a náhodný cestujúci. Policajti neinformovali o pokuse o únos v deň, keď sa stal a čakali osem dní na zverejnenie záznamu z priemyselnej kamery autobusu.

K pokusu o únos došlo 22. júna popoludní, a to v autobuse číslo 52. Podozrivý muž nastúpil do autobusu v Šaci, neskôr do autobusu smerujúceho do Košíc pristúpila i matka so 4-ročným chlapcom a mladším synom.

"Páchateľ chytil za ruku štvorročného chlapca, ktorý cestoval so svojou matkou a mladším bratom v autobuse," informuje hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

Pomohol cestujúci

Muž sa snažil dieťa z autobusu vytiahnuť. V tom mu zabránili matka dieťaťa a náhodný cestujúci, ktorý podozrivého po otvorení dverí z autobusu vytlačil von. Polícii sa ho zatiaľ nepodarilo vypátrať.

Štyridsaťšesťročný muž z Turne nad Bodvou, ktorý v Košiciach žije ako bezdomovec, sa nakoniec prihlásil policajtom sám. Zbadal sa totiž na sociálnej sieti.

Reportáž spracovala redaktorka Janette Rákošová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy