Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Proces s Kováčikom pokračuje: Na súde vypovedá Bernard Slobodník
Zdielať na

Proces s Kováčikom pokračuje: Na súde vypovedá Bernard Slobodník

BANSKÁ BYSTRICA / Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici pokračuje proces s Dušanom Kováčikom. Na piatok naplánoval sudca výsluch prvých troch svedkov. Už ráno prišli Bernard Slobodník, bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Boris Beňa a Adrián Szabó, ktorý kedysi viedol policajnú inšpekciu.

Hneď ráno si ako prvý pred sudcu sadol bývalý šéf policajnej inšpekcie Bernard Slobodník. Je kľúčovým svedkom tejto korupčnej kauzy, pretože práve on mal odovzdať na stretnutí s Kováčikom 50-tisíc eur od Petra Košča. Peniaze boli údajne uložené v knihe s vyrezanými stranami. Úplatok vraj dal za ututlanie vyšetrovania bývalého šéfa odposluchov Jozefa Reháka a Petra Košča. Kováčik sa mal postarať o zmenu dozorového prokurátora.

Slobodník povedal, že v tejto kauze je taktiež obvinený, no bol vyčlenený na samostatné konanie. Uviedol, že práve on vybavil na naliehanie Košča prvé stretnutie s Kováčikom. S bývalým špeciálnym prokurátorom mal totiž kamarátsky vzťah. Dnes pred sudcom potvrdil verziu obžaloby o tom, že peniaze boli odovzdané v knižke v roku 2016 na stretnutí v nemocnici Milosrdní bratia v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy