Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Za kráľovnou Alžbetou II. smúti aj Slovensko: Pred 14 rokmi nás poctila svojou návštevou
Zdielať na

Za kráľovnou Alžbetou II. smúti aj Slovensko: Pred 14 rokmi nás poctila svojou návštevou

BRATISLAVA / Kráľovná Alžbeta II. spolu s manželom princom Filipom navštívili Slovensko ešte v októbri 2008. Kráľovský pár si pozrel naše hlavné mesto, Poprad a zavítal aj na hokejový zápas.

Kráľovský pár privítal Gašparovič

Kráľovský pár privítal vtedajší prezident Ivan Gašparovič s manželkou Silviou v bratislavskom Prezidentskom paláci. V sídle hlavy štátu sa uskutočnili rokovania britskej a slovenskej delegácie. Po prehliadke historického centra Bratislavy sa kráľovský pár zúčastnil na slávnostnej recepcii. 

Stretli sa s vtedajším šéfom parlamentu Paškom a premiérom Ficom. Prvý deň návštevy vyvrcholil slávnostnou večerou, ktorú na počesť kráľovského páru podával Ivan Gašparovič Gašparovič s prvou dámou Silviou. 

Kráľovná Alžbeta II. navštívila aj Vysoké Tatry

Kráľovná spolu s manželom navštívila mesto Vysoké Tatry, kde pre nich pripravili pešiu prechádzku po Starom Smokovci a po Hrebienku. Zo slovenských veľhôr sa presnuli do mestskej časti Popradu a pamiatkovej rezervácie Spišská Sobota, kde si pozreli kostol Sv. Juraja s historickým oltárom Majstra Pavla.

​Alžbeta II. otvorila hokejový zápas 

Na uvítacom ceremoniáli odovzdali britskej panovníčke predstavitelia mesta na čele s primátorom Antonom Dankom hokejový dres, ktorý pripravili špeciálne pre toto podujatie. Krátko po 13.30 h vhodila Alžbeta II. spolu s prezidentom Gašparovičom úvodné buly priateľského hokejového zápasu medzi domácim HK Aquacity ŠKP Poprad a anglickým Guildford Flames Ice Hockey Club.

Záujem o vstupenky na exhibičný zápas so symbolickou korunovou hodnotou (0,03 eura) bol veľmi veľký. V predpredaji bolo približne 3000 lístkov a mnohí fanúšikovia na ne čakali ešte pred začatím predaja v dlhých radoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy