Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žena dostala 9 rokov za vraždu. Tvrdila, že to bola nehoda
Zdielať na

Žena dostala 9 rokov za vraždu. Tvrdila, že to bola nehoda

BANSKÁ BYSTRICA / 9 rokov za mrežami vymeral súd 45-ročnej žene, ktorá po hádke zaútočila na svojho partnera nožom. Matka dvoch detí ho bodla do hrudníka a zasiahla mu srdce. Polícii najprv tvrdila, že sa napichol na konár.

Spočiatku to malo vyzerať ako nehoda na záhrade. Keď v minuloročný májový večer prišli do Dudiniec záchranári žena im tvrdila, že jej partner Július sa napichol na konár. Obvinenie z vraždy prišlo až po súdnej pitve, Stanislava, ktorá dnes sedela v lavici obžalovaných útočila nožom so 17 cm čepeľou.

"Neobhajujem ho, nebol to dobrý človek, ale na druhej strane, toto si nezaslúžil," hovorí dcéra obete.

Obžalovaná dnes na pojednávaní všetko priznala a tvrdila, že to, čo sa stalo, ľutuje. S partnerom žila 12 rokov, často sa hádali. 53-ročný Július býval pod vplyvom alkoholu často agresívny. Fyzicky napádal nielen ju, ale aj jej 12-ročného syna.

Brat zavraždeného Júliusa tiež potvrdil jeho agresívne sklony: "Napádal ju vždy, keď prišiel spitý domov."

Aj v osudný večer sa v dome strhla hádka. Obaja partneri boli pod vplyvom alkoholu, ktorý pri tragédii zohral úlohu aj podľa znalcov. Stanislava muža bodla, keď sedel na posteli. Jeho správanie vraj už ďalej nevládala znášať. Týranie zo strany partnera sa začalo hneď na začiatku vzťahu v roku 2005, ale Stanislava podľa advokáta nemala kam s maloletým synom odísť a tak agresivitu znášala do osudného dňa.

Súd jej vymeral 9 rokov nepodmienečne. Pri odchode zo súdu nechcela Stanislava rozsudok ani komentovať. Ak nepodá odvolanie, rozsudok sa stane právoplatným a žena bude musieť nastúpiť do ústavu na výkon trestu.

Na život svojho partnera siahla aj 18-ročná Erika, tej hrozí trest odňatia slobody až na 25 rokov. Reportáž si môžete pozrieť v nasledujúcom linku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy