Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladú ženu zneužili, namiesto sľubovanej lásky musela žobrať
Zdielať na

Mladú ženu zneužili, namiesto sľubovanej lásky musela žobrať

BANSKÁ BYSTRICA / Banskobystrický súd rozhodoval o treste pre troch mužov z Rimavskej Soboty. Pred časom ich odsúdili za obchodovanie s ľuďmi. Mladú ženu a staršieho muža vozili do Nemecka, kde ich nútili žobrať. Všetky peniaze končili v ich vreckách.

Dvom odsúdeným mužom sa 4 a 5-ročné nepodmienečné tresty nepáčili, a tak o ich osude rozhodoval krajský súd. Rimavskosoboťan využil zlú životnú situáciu 21-ročnej Annamárie, sľuboval jej lásku. Pod zámienkou sladkých rečí ju vyviezli do Nemecka, obliekli do veľkých špinavých handár a celý deň nútili žobrať. Spávala v podzemnom parkovisku a jesť dostávala len večer, všetky peniaze musela odovzdať dvom mužom. Banskobystrickí sudcovia im pôvodné 4 a 5-ročné tresty potvrdili. "Ja tomu ináč nerozumiem, ale je to veľa," povedal príbuzný odsúdeného.

Obidvaja už so zákonom mali problémy, trestaní boli trinásťkrát. Tretí odsúdený muž vyviazol len s podmienkou. "Rozsudok je zákonný, a to aj konštatoval krajský súd," informuje Peter Múkera, obhajca Ondreja L.

Mladej žene budú musieť spoločne zaplatiť 2 000 eur. Špinavú a poriadne smradľavú si ju v Nemecku všimla Slovenka, ktorá ju zobrala k sebe umyť sa a kúpila jej cestovný lístok na Slovensko. Podobne do Nemecka vyviezli a nútili žobrať ďalšieho muža z Popradu. 4 a 5-ročné tresty sa nepáčili rodine.

Rozsudok je dnešným dňom právoplatný, predseda senátu tak dnešným dňom nariadil výkon trestu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy