Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
OĽaNO sa teší, že SNS hodnotí prácu Remišovej veľmi vysoko
Zdielať na

OĽaNO sa teší, že SNS hodnotí prácu Remišovej veľmi vysoko

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA – Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti teší, že SNS hodnotí analytické materiály poslankyne NR SR Veroniky Remišovej o rozhadzovaní 600 miliónov eur určených na vedu a výskum ako vysoko precízne. Hnutie OĽaNO-NOVA to uvádza vo svojej reakcii na stanovisko SNS, ktoré uviedlo, že „jednoduchí ľudia ako Veronika Remišová nachádzajú na stole materiály, ktoré vychádzajú z precíznych analytických materiálov, s ktorými nemá ako disponovať“.

„Zároveň vítame, že strana SNS tieto materiály a prácu Veroniky Remišovej v ničom nespochybňuje a očakávame teda, že za všetky prešľapy a zlyhania v rezorte školstva vyvodí Andrej Danko osobnú zodpovednosť," uvádza sa v stanovisku OĽaNO-NOVA, ktoré agentúre SITA poskytol hovorca Dano Mitas.

Na druhej strane hnutie ľutuje, že SNS nechápe, že informácie, ktoré prináša poslankyňa Remišová, sú z verejne dostupných zdrojov a každý, kto má odvahu a odhodlanie si ich môže vyhľadať a pospájať. „Veronika Remišová aj pred vstupom do politiky písala analytické blogy s vysokou úrovňou odbornosti a faktov. Je to zdĺhavá a náročná činnosť, ktorú hnutie oceňuje, pretože naša poslankyňa sa dlhodobo snaží o očistu verejného života. Aj jej zásluhou padol minister hospodárstva za Smer-SD Pavol Pavlis, otvárala závažné kauzy strany Smer-SD, za jej prácu v oblasti eurofondov na ňu útočí a osočuje ju aj podpredseda Národnej rady SR za Smer-SD Martin Glváč," dodáva OĽaNO-NOVA. Podľa obyčajných ľudí sa SNS len snaží prekryť svoj obrovský škandál v oblasti eurofondov tým, že útočí na všetkých, od rektorov univerzít, cez poradcov premiéra, až po OĽaNO-NOVA. Hnutie naďalej žiada, aby za tento historicky najväčší škandál, ktorý Slovensko práve prežíva, bola vyvodená zodpovednosť a SNS odišla z rezortu školstva.


V utorok po skončení Koaličnej rady prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška pre médiá uviedol, že majú pocit, že Smer-SD a OĽaNO sa koordinujú v útokoch na ich stranu. Povedal, že Smer-SD na SNS neútočí priamo, ale cez OĽaNO. „Máme pocit, že tu je nejaký synchrón. Akoby ten subjekt bol nasadený na to, že bude očierňovať s materiálmi, ktoré sú vypracované kdesi inde. Máme subjektívny pocit, že tá koordinácia sa začína prejavovať čitateľne,“ konštatoval Paška. Dnes SNS uviedla, že Jaroslav Paška vystúpil len so svojimi vlastný názormi a pocitmi, na čo má politicky právo. „Hovoril o veciach, ktoré treba v koalícii nastaviť,“ uviedla SNS. Preto podľa hovorkyne SNS Zuzany Škopcovej vzniká u niektorých členov SNS pocit koordinácie, ktorý začal od príchodu Erika Tomáša na úrad vlády.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy