Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Požiar autobusu. Hasiči na plemene nestačili
Zdielať na

Požiar autobusu. Hasiči na plemene nestačili

HRIŇOVÁ / V Hriňovej zhorel linkový autobus. Šofér ho večer po skončení služby nechal na odstavnom parkovisku a išiel domov. Horiaci stroj si všimol bača na kopci, ktorý pásol ovce a mobilom zavolal pomoc.

Nebyť baču, ktorý v kopcoch nad Hriňovou pásol ovce, všetko mohlo skončiť oveľa horšie. Horiaci autobus totiž stál v rade vedľa ďalších zaparkovaných linkových spojov na odstavnom parkovisku. Keby si stúpajúci dym a plamene bača nevšimol, oheň sa mohol ľahko rozšíriť aj na ďalšie zaparkované autobusy.

Vodič jazdil na linkovom spoji celý deň, po skončení služby zaparkoval ako zvyčajne. Keď odchádzal domov, ešte nič nenasvedčovalo tomu, že sa autobus zakrátko ocitne v plameňoch.

"Odstavil som bus, skončil som linku, odišiel som domov a už mi len dispečer volal, že horí bus a mám sa vrátiť," opisuje šofér autobusu. "Hliadka zistila, že horí, do príchodu hasičov sa snažili hasiť hasiacimi prístrojmi," opisuje hovorkyňa polície Petra Kováčiková. 

Hoci sa policajti snažili s hasiacimi prístrojmi už na požiar nestačili. Z motorovej časti sa oheň rozšíril do interiéru. "Aj to uhasil, aj sa to zase chytilo," opisuje šofér autobusu. Pár metrov od horiaceho autobusu stál ďalší linkový spoj, hrozilo, že ho oheň tiež poškodí. Navyše ho nemohli okamžite preparkovať, keďže nemali od neho kľúče a museli zohnať vodiča.

"Sme ochladzovali vedľajší autobus, ktorý tam stál meter a pol odtiaľ, až po uhasení sme zohnali šoféra čo to preparkoval," povedal hasič Jozef Adamec. Autobus je požiarom vážne poškodený, zhorela motorová časť aj interiér, predbežné škody ešte vyčíslené neboli, no na cesty sa tak skoro nevráti. Príčinou bola zrejme technická porucha. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy