Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Po útokoch zaviedli na egyptských plážach prísne pravidlá
Zdielať na

Po útokoch zaviedli na egyptských plážach prísne pravidlá

HURGHADA / Po piatkovom útoku v Egypte sprísnila krajina bezpečnostné opatrenia v turistickej oblasti. Na hotelovú pláž sa už dostanú iba hostia hotela. Pripomeňme, že pri útoku zomreli dve Nemky a zranili sa ďalšie štyri osoby, vrátane jednej Češky. Egyptské úrady útok nepovažujú za teroristický čin a preto sa odporúčania pre dovolenkárov nemenia.

V snahe zabezpečiť turistom lepšiu bezpečnosť, ale aj zachrániť turistický ruch v krajine, prijali v Hurghade prísnejšie bezpečnostné opatrenia. Od pondelka môžu pláže pri hoteloch využívať len ich hostia. Doteraz sa ne ne mohli dostať aj náhodní návštevníci, ak si kúpili lístok. Takto si zrejme na pláž zabezpečil vstup aj útočník, ktorý dobodal dve Nemky a zranil ďalšie štyri turistky. Z piatkového útoku sa miestni obchodníci ťažko spamätávajú.

Obavy hotelierov, ktorí žijú len z turizmu, sa zatiaľ nenaplnili. Dovolenkári napriek krvavému útoku nerušia svoje dohodnuté pobyty. Optimistický je aj majiteľ hotela Sunny Days El Palacio, kde sa krvavý útok odohral. "Teraz je náš hotel plný na 85 percent a onedlho by sme mali dosiahnuť plnú návštevnosť. Prichádzajú Nemci, aj Ukrajinci a po novom aj Česi a Poliaci. Samozrejme im chceme zabezpečiť dovolenku bez strachu," hovorí Khaled Taha.

Piatkový incident označili tamojšie úrady za izolovaný skutok, nie teroristický čin. Útočník je už v rukách polície, ktorá ho vypočúva v Káhire. Odporúčania pre cestu do Egypta sa zatiaľ nemenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy