Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri Žiari nad Hronom sa prevrátila Tatra s vojakmi
Zdielať na

Pri Žiari nad Hronom sa prevrátila Tatra s vojakmi

Archívna reportáž

JALNÁ / Pri obci Jalná (okres Žiar nad Hronom) sa popoludní prevrátila Tatra s vojakmi. Zranilo sa 17 vojakov.

Vojaci sa prevrátili na ceste, ktorá delí dedinu Jalná od vojenského útvaru, na základni Močiar, ktorá je najvyššie položená na Slovensku. Nehoda sa stala v lese. Na mieste zasahujú okrem pozemných záchranárov aj leteckí. Záchranári ich zvážali k miestnemu kultúrnemu centru, kde ich ošetrujú. Následne ich previezli do okolitých nemocníc. 

Podľa infromácií reportérky Kataríny Kováčikovej sa zranili piati vojaci ľahko, dvaja ťažko. Hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková upresnila, že sa zranilo 17 profesionálnych vojakov a štyroch musel prevážať vrtuľník. Muž a žena sa zranili ťažko, letecky ich transportovali do nemocníc. 

"Pri nehode vojenskej Tatry 815 sa vo štvrtok popoludní v priestore Vojenského útvaru Močiar zranilo sedem profesionálnych vojakov z Krídla velenia a riadenia prieskumu Vzdušných síl Ozbrojených síl SR. Na mieste zasahuje Hasičský a záchranný zbor Ministerstva vnútra SR a zdravotníci. Vzhľadom na to, že minister obrany Peter Gajdoš je v súčasnosti na rokovaniach ministrov obrany EÚ Bruseli koordináciou riešenia udalosti bol za rezort poverený šéf krízového štábu MO SR štátny tajomník Marián Saloň. A vec už rieši aj komisia náčelníka Generálneho štábu OS SR. V súčasnosti nie je možné poskytnúť ďalšie informácie," informuje hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková. 

Podľa Kataríny Kováčikovej na miestnom ihrisku trikrát pristával vrtuľník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy