Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Česi zaparkovali karavan rovno na promenáde. Chorváti sú rozčúlení
Zdielať na

Česi zaparkovali karavan rovno na promenáde. Chorváti sú rozčúlení

Archívna reportáž

ZADAR / Karavan s českými registračnými značkami, ktorý v stredu ráno zaparkoval priamo na známej promenáde v chorvátskom Zadare, riadne rozčúlil miestnych obyvateľov. Ako informuje server zadarski.hr, okoloidúcich jeho posádka ešte viac šokovala. Turisti pred svoj pojazdný domov vyskladali stoličky a malý nafukovací bazén.

Miesto je známe ako oáza pokoja v tesnom susedstve rušného centra, kde sa miestni i turisti radi prechádzajú a kochajú sa výhľadom na more.

Polícia je proti kampovaniu na nábreží, ktoré sa stalo hitom chorvátskych sociálnych sietí, bezmocná. Česi totiž majú na parkovanie na najexkluzívnejšom mieste Zadaru povolenie, prišli na preteky vodných skútrov, ktoré sa v meste konajú tento víkend. A ich usporiadateľ si od mesta priestor na obľúbenej promenáde riadne prenajal, chystá tam napríklad aj stánky s občerstvením.

"Na všetko máme dokumenty na tento i budúci víkend," tvrdí organizátor podujatia Davor Hundić. Prečo ale pre parkovanie karavanov súťažiacich, ktorých majú doraziť ešte dve desiatky, nezvolil miesto napríklad na pláži vzdialenej od nábrežia približne štvrť hodiny chôdze, o tom sa chorvátske médiá nezmieňujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy