Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Invalid Pavol veril spolužiakovi, ten sa mu vyhrážal smrťou
Zdielať na

Invalid Pavol veril spolužiakovi, ten sa mu vyhrážal smrťou

ZVOLEN / Hodiny hrôzy prežil 25-ročný invalidný dôchodca Pavol zo Zvolena. V byte ho násilým držal útočník, ktorý chcel peniaze. Na krk mu pritlačil nôž a ukradol mu retiazku aj mobil.

Poznali sa ešte zo strednej školy, keď večer po ôsmej útočník zazvonil pri Pavlových dverách, ten ho bez obáv pustil do bytu. Spomínanie na študentské časy sa však zmenilo na drámu. Pavol prežil v byte hodiny hrôzy. 

"To bolo niečo hrozné, lebo ma nechcel pustiť, ohrozoval ma nožom,"  opisuje Pavol.  

Prehľadal mu celý byt, chcel peniaze. Zobral zlatú retiazku aj mobil. Pavla odkázaného na invalidný vozík držal v zamknutom byte, po celý čas mal na krku priložený nôž. Pavol doma peniaze nemal. Krátko pred polnocou ho preto útočník vytlačil na vozíku na ulicu, k najbližšiemu bankomatu a prinútil ho, aby vybral peniaze, ktoré mal na účte. Ten mu v strachu vybral celý invalidný dôchodok.

"Mi vravel, že ma zabije, ak nebudem spolupracovať," vysvetľuje Pavol. Potom čo 25-ročný útočník utiekol Pavol všetko nahlásil na polícii. Zakrátko sa ho podarilo zadržať. Ešte mal pri sebe ukradnutú retiazku aj mobil.

Vyšetrovateľ žiadal väzbu, o ktorej rozhodol sudca zvolenského súdu. Za útok, ktorého sa dopustil, mu teraz hrozí až 10-ročné väzenie. Podľa polície bol už súdne trestaný aj v minulosti. "Verím, že spravodlivosť zvíťazí. Mrzí ma veľmi, že niekto si takto dovolí na mňa, lebo vedel, že som bezbranný," dodáva Pavol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy