Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia našla v byte vo Veľkom Krtíši mŕtvu ženu, podozrieva jej syna
Zdielať na

Polícia našla v byte vo Veľkom Krtíši mŕtvu ženu, podozrieva jej syna

VEĽKÝ KRTÍŠ / Policajti našli v byte vo Veľkom Krtíši mŕtvu 57-ročnú ženu. Z vraždy podozrievajú jej syna.

Polícia z vraždy 57-ročnej ženy podozrievajú jej syna. Tridsaťšesťročný Marcel sa lieči zo schizofrénie. K tomu, čo urobil sa podľa informácií TV JOJ priznal svojej lekárke. "On jej to vraj povedal. Neviem nič bližšie, lebo mi nikto nechce nič povedať," hovorí sestra podozrivého muža. 

Podľa polície syn svoju matku dobodal. Polícia k prípadu informácie zatiaľ neposkytuje. 

Žena sa o tragédii dozvedela iba náhodou. Vo štvrtok ráno chcela prekvapiť svoju mamu a zobrať ju na pár dní k sebe domov. V tom čase už ale Ľubka nežila. Byt bol plný policajtov. "Prišla som pre ňu, nech ide trochu k nám," dodáva sestra podozrivého muža. 

Päťdesiatsedemročná žena ležala v obývačke a na tele mala bodné rany. "Podozrivú osobu sme zadržali a v súčasnosti vykonávame procesné úkony," uviedla hovorkyňa banskobystrickej polície Andrea Petrovičová.

Týral ju

Tridsaťšesťročný Marcel býval spolu so svojou mamou. Pred niekoľkými rokmi mu diagnostikovali schizofréniu, jeho záchvatmi trpela najmä 57-ročná pani Ľuba. "On ju týral. Psychicky, fyzicky, roky rokúce. Riešili sme to, nie raz sme volali políciu, ale ona sa ho bála," vysvetľuje sestra podozrivého.

Budúci týždeň mal muž nastúpiť na psychiatrické liečenie, ktoré vraj odmietal. Krajský vyšetrovateľ už začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. 

Zdielať na

Súvisiace články