Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Projekt Darované Vianoce opäť pomáha. Vianoce si zaslúžia aj tí, ktorí si ich nemôžu dovoliť
Zdielať na

Projekt Darované Vianoce opäť pomáha. Vianoce si zaslúžia aj tí, ktorí si ich nemôžu dovoliť

BRATISLAVA / Medzi nami žije veľmi veľa rodín za hranicou chudoby a najviac trpia tí najmenší. Práve im sa snažíme vyčariť úsmev na tvári tým, že Vianoce prežijú tak ako ich rovesníci. A to môžeme robiť vďaka peniazom od anonymného darcu z Košíc, ktorý tento charitatívny kolotoč s peknou myšlienkou rozbehol spolu s TV JOJ pod názvom Darované Vianoce.

Na Slovensku je stále dosť detí, ktoré stále nemajú vianočný stromček a nič pod ním, ale často ani základné vybavenie domácnosti. A práve deti sú absolútnou prioritou Darovaných Vianoc aj tento rok. "Veľmi ma teší, že už piaty rok máme tú česť, byť súčasťou Darovaných Vianoc," uviedol Marcel Grega, generálny riaditeľ TV JOJ. 

​Darované Vianoce sú projekt, ktorý na obrazovky prináša TV JOJ pred Vianocami a počas nich už päť rokov. Zámerom je nielen pomôcť, ale aj poukázať na chudobu rodín, ktoré žijú medzi nami a častokrát za to, v akých podmienkach žijú, nemôžu. Najsmutnejší je pohľad na deti, ktoré len smutne Snívajú o Vianociach, aké majú ich kamaráti. "Niektorí doslova neuvažujú nad darčekmi, ale nad tým, čo budú vôbec na Vianoce jesť. Takých rodín je na Slovensku, špeciálne na východe, veľmi veľa," povedal Jozef Kačmáry, reportér TV JOJ. 

V Košiciach ale žije tajomný darca, ktorý pre chudobných posiela tisíce eur. Jeho želaním je to, aby si ľudia všimli tých, ktorí potrebujú pomoc a aby sme si navzájom pomáhali. "V minulých rokoch po medializácii charitatívnej záslužnej činnosti dotyčného pána, sa pripojili aj iní darcovia," informoval generálny riaditeľ TV JOJ.

Aj tento rok budú môcť vidieť diváci TV JOJ dojímavé príbehy, v ktorých sú hlavnými hrdinami deti a ich rodičia. Tí často so svojou chudobou bojujú zo všetkých síl a my sa im aspoň počas týchto dní pokúsime vyčariť úsmev na tvárach. "Touto cestou by som rád vyzval tých, ktorí majú záujem prispieť, aby prispeli," vyzýva Marcel Grega. "Ak niekto pozná rodinu, ktorá je chudobná, ktorá by nutne potrebovala pomoc, tak môžu písať na našu e-mailovú adresu darovanevianoce@joj.sk ," dodal Jozef Kačmáry.

Pozrite sa, ako Darované Vianoce pomohli minulý rok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy