Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zranené aj deti, šoférka v kritickom stave
Zdielať na

Zranené aj deti, šoférka v kritickom stave

Šoférku kamióna, ktorá dnes na svojom aute narazila zozadu do pravidelného linkového autobusu, previezli vrtuľníkom do nemocnice v Žiline v kritickom stave. Operovali ju, ale prognóza je zatiaľ neistá.

Predovšetkým žiaci základných a stredných škôl sú medzi zranenými z dnešnej rannej havárie na Kysuciach, o ktorej sme vás už stručne informovali. Riaditelia oboch nemocníc, kam previezli dokopy šesť zranených nám potvrdili, že niektorí z nich sú zranení ťažko a dvoch museli okamžite operovať.

Nehoda sa stala o siedmej ráno a „obeťou“ bol linkový autobus. V tej chvíli v ňom sedelo približne 30 ľudí. Najhoršie bolo, že išlo prevažne o deti a mladých ľudí, keďže týmto autobusom cestujú ráno do škôl.

Podľa hovorkyne SIRS – spoločnosti, ktorá pravidelnú autobusovú linku prevádzkuje – chybu neurobil šofér autobusu, ani jeho voz nebol v zlom technickom stave. Zozadu doňho narazil kamión, za volantom ktorého sedela česká šoférka. Autobus chcel v tej chvíli odbočiť z hlavnej cesty, polícia potvrdila, že bol správne zaradený a po havárii dychová skúška ukázala, že alkohol v krvi nemal. Vodička kamiónu jednoducho neubrzdila.

Drámu, hoci so zraneniami, kvôli ktorým teraz musí ležať v nemocnici, prežil na vlastnej koži aj Radoslav Kubuš, mladý študent. Na udalosť si však veľmi presne pamätá.

Mimoriadne ťažko zranenú ženu museli previezť do žilinskej nemocnice vrtuľníkom. Jej riaditeľka Daniela Bekeová nám povedala, že sa podrobila náročnej operácii a jej stav je veľmi vážny, až kritický. Dve dievčatá z autobusu boli zranené ťažko. Jednu z nich museli operovať v čadčianskej nemocnici, jej riaditeľ Jozef Karaba však nechcel operáciu špecifikovať.

V krátkom čase je to už štvrtá nehoda autobusu s vážnymi následkami. Posledná sa stala v pondelok pri Novom Meste nad Váhom, kde do seba narazili dva autobusy, začiatkom septembra havaroval pri Ružomberku český linkový autobus a najtragickejšie následky mala havária autobusu pri Hriňovej, pri ktorej zomrelo päť ľudí.

Zdielať na