Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Schuster oslavoval s Gorbačovom. Ukázal exkluzívne video z Moskvy
Zdielať na

Schuster oslavoval s Gorbačovom. Ukázal exkluzívne video z Moskvy

MOSKVA/KOŠICE / Bývalý sovietsky prezident, strojca perestrojky a novej kultúry v komunistickom režime Michail Gorbačov oslavoval 85. narodeniny. Pri tejto príležitosti ho priamo v Moskve navštívil aj slovenský exprezident Rudolf Schuster. Vďaka nemu si môžeme pozrieť exkluzívne zábery z oslavy, aká sa nevidí každý deň.

"Bez Gorbačova by nebolo Jeľcina ani Putina, to všetci dobre vieme," hovorí Rudolf Schuster.

Tento velikán 20. storočia síce žije v ústraní, no stále je v kontakte s niektorým,i kolegami politikmi. A najviac práve so Schusterom.

"Ja som tam doma u neho, pracoval som s ním," potvrdzuje Schuster. Ďalším dôkazom je aj pozvánka na oslavy okrúhleho výročia, ale i exkluzívne zábery.

"Bol som veľmi milo prijatý. Celý čas som pri ňom sedel a aj tým bola daná úcta, sme dlhoroční priatelia," hovorí slovenský exprezident.

Spievajúci exprezident

Na exkluzívnych záberoch, ktoré Rudolf Schuster ponúkol televízii JOJ vidieť Michaila Gorbačova v obklopení najbližších ľudí a dokonca ho môžeme počuť aj spievať.

Rudolf Schuster ale upozornil aj na jeden detail. "Za celý večer vypil len jeden štamprlík," smeje sa. 

Gorbačovovi k 85. narodeninám daroval nielen knihy s venovaním, ale aj vzácny obraz a nádhernú vázu.

Príde do Košíc?

Táto svetová osobnosť by mala čoskoro navštíviť aj metropolu východu. Po Hlavnej ulici v Košiciach by sa Schuster s Gorbačovom mohli prechádzať už v máji.

"Jeho otec oslobodzoval Košice a bol tu aj zranený. takže on by veľmi rád videl Košice. Keď mu to zdravie umožní, určite príde," dodáva Schuster.

Pozrite si exkluzívne zábery z oslavy 85. narodenín Michaila Gorbačova:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy