Skoro jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Bývalý prezident Rudolf Schuster sa druhýkrát narodil
Zdielať na

Bývalý prezident Rudolf Schuster sa druhýkrát narodil

BRATISLAVA / Pred 15 rokmi celý národ, ale aj zahraničie, sledovalo boj našej vtedajšej hlavy štátu Rudolfa Schustera o život. Aj pred pätnástimi rokmi tu boli horúčavy a práve tie sa najprv pripisovali jeho zdravotným problémom, neskôr mu ale prasklo hrubé črevo a situáciu skomplikovala infekcia.

"Keď Schustera vynášali zabaleného v alobale, všetci sme si mysleli, že zomrie. Chvalabohu, nezomrel," spomína novinár Eugen Korda. " Nikdy Slovensko nič podobné nezažilo a svojím spôsobom nikto vrátane Kancelárie prezidenta na takúto situáciu nebol pripravení," myslí si bývalý novinár Karol Lovaš. 

Mnohí novinári stáli pri nemocnici nonstop. "Atmosféra? Unavení sme boli," opisuje Korda. "Myslím si, že všetky tie udalosti okolo prezidenta Schustera sú dôkazom toho, že novinári môžu byť aj užitoční," tvrdí Lovaš. "Urobili ste veľký kus práce pre informácie, ktoré ste museli všelijakým spôsobom zháňať," povedal Schuster po polepšení zdravotného stavu novinárom.

Rodný list

Rudolf Schuster sa v Innsbrucku druhýkrát narodil. Tam mu vystavili aj druhý rodný list. "Keď otvoríte oči a vidíte svoju rodinu pri sebe, to bolo krásne," povedal Schuster. Podľa toho druhého listu oslávi o pár dní svoje pätnáste narodeniny.

Téme sa pred pätnástimi rokmi, ale aj teraz venovala redaktorka Barbora Janošová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy