Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Exprezident Schuster sa nezdá! Napísal hru a mieri do džungle
Zdielať na

Exprezident Schuster sa nezdá! Napísal hru a mieri do džungle

KOŠICE / Čerstvý osemdesiatnik, bývalý prezident Rudolf Schuster, plánuje ďalšiu výpravu do Brazílie, ale aj vydávanie kníh. Ako v stredu povedal novinárom, napísanie hry Bocatius pre košické divadlo je jeho posledný dar mestu Košice.

Vyjde minimálne jedna kniha

Prezradil, že rokuje aj o sfilmovaní diela. Chystá však aj vydanie spomienok či niekoľkých cestopisov. "Vyjde kniha spomienok, ktoré sú už napísané. Vyjde cestopis Kanada od mora k moru s jeho fotografiami, vyjde aj Čukotka," informuje Schuster. 

Zároveň sa pripravuje na výpravu do Brazílie, do brazílskej džungle. "Mám z toho trochu obavy, lebo idem s mojou dvadsaťročnou vnučkou Petrou, ktorá si ešte neuvedomuje, čo ju čaká,“ povedal Schuster. Dodal, že na budúci rok by chcel ísť ešte na Špicbergy.

Pôjde po stopách svojho otca

Pokiaľ ide o výpravu do brazílskej džungle Schuster uviedol, že rokuje s brazílskou stranou o vhodnom termíne. Znova pôjde o cestu po stopách jeho otca. "Na výpravu pôjde už štvrtá generácia Schusterovcov, to sa v histórii Brazílie a vôbec sa nikdy nestalo. Je to zaujímavé, ale aj veľká zodpovednosť. Cesta cez Pandanal, po Amazonke, Rondonia, to všetko sú cesty po riekach a cez džungľu, čo je vždy spojené s istým rizikom. Stále zvažujem trasu a termín výpravy,“ uviedol Schuster.

Dodal, že do úvahy prichádzajú mesiace jún, júl. Dĺžka pobytu by mala byť mesiac, v skrátenej verzii tri týždne. "Dôležité pre mňa je, doviesť vnučku k tomu indiánskemu kmeňu, ktorý navštívil otec, ja, môj syn a teraz by to bola vnučka. Keď som im prvý raz hovoril o výprave môjho otca, tak sa na mňa pozerali divne. Keď som im ukázal fotografie a hovoril konkrétne veci, tak som si získal ich dôveru,“ hovorí Schuster.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy