Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Samko (3) spadol pri hre do šachty, zavalil ho poklop
Zdielať na

Samko (3) spadol pri hre do šachty, zavalil ho poklop

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Nevinná detská hra sa v priebehu niekoľkých sekúnd zmenila na drámu. Trojročný chlapec v Liptovskom Mikuláši spadol do vodovodnej šachty. Napriek tomu, že na dva a pol metra hlbokej šachte bol poklop, niekto s ním pravdepodobne manipuloval a tak sa s dieťaťom prevrátil.

Chlapec podľa svedkov skákal po železnom poklope vodovodnej šachty. Poklop sa prevrátil a chlapec spadol do šachty. Ťažký poklop padol hneď za dieťaťom. Len zázrakom ho nezasiahol.

Chlapca vytiahli

Kus železa poškodil vodovodné potrubie a do šachty začala tiecť voda. "Ani neplakal, nič. Bol vystrašený," povedala chlapcova príbuzná.

Pohotovo zareagoval obyvateľ z neďalekého paneláku, ktorý chlapca rýchlo vytiahol.

"Trojročný chlapec utrpel vnútrolebkové poranenia. Bol pri vedomí a záchranári ho po prvotnom ošetrení previezli do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," uviedol hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Chlapec zostáva v nemocnici na pozorovaní. Šachta podľa Samkovej príbuznej musela byť pootvorená. "Podľa vyjadrenia prítomných osôb na mieste. Táto šachta bola zabezpečená poklopom a príčina spadnutia maloletého dieťaťa do šachty nie je doposiaľ známa," uviedol náčelník mestskej polície v Liptovskom Mikuláši Marián Jančuška.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy