Polojasno
20°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Kristián (10) spadol do kanála, skončil v nemocnici!
Zdielať na

Kristián (10) spadol do kanála, skončil v nemocnici!

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V otvorenej šachte iba niekoľko metrov od detského ihriska mohol prísť o život 10-ročný chlapec. Podľa tamojších obyvateľov to nie je prvý prípad. V nezakrytých kanáloch v Spišskej Novej Vsi už skončili aj dospelí ľudia.

Šachtu rok a pol nikto nezakryl

Kristián spadol do šachty ešte v nedeľu. Odkrytá je už viac ako rok a pol. "Urobil som dva kroky dozadu, zavrel som oči a zľakol som sa. Zrazu som sa ocitol v kanáli," spomína si Kristián.

Z klasickej skrývačky skončil chlapec na pohotovosti. Z kanála mu pomohli jeho kamaráti. Jeho mamu privolal veľký krik. "Našli sme ho celého zakrvaveného," vraví chlapcova mama.

Okrem Kristiána do nej spadli ďalšie 2 deti

Chlapcovi museli lekári zašívať hlavu. Matka hovorí o obrovskom šťastí, že to dopadlo takto. "Nemám slov. Ukradli a dali do zberu. Je to nebezpečné nielen pre deti," hovorí jedna z obyvateliek.

Kristián nie je jediný, kto do odkrytej šachty spadol. Je šťastím, že si ešte nevyžiadala ľudský život. Šachta je hlboká minimálne 1,5 metra. Evidentne sa už v súčasnosti nevyužíva a jej železný poklop niekto dávno ukradol. 

"Ide pravdepodobne o starú nefunkčnú vodovodnú šachtu. Kvitujeme, že vodárenská spoločnosť dá namiesto železného poklopu betónový podklad," hovorí náčelník Mestskej polície v Spišskej Novej Vsi Michal Komara. Šachta, ktorá je iba pár metrov od detského ihriska, už teda nebude strašiť ľudí. Vydýchnuť si tak môžu dôchodcovia aj mamičky s deťmi.

Téme sa venuje reportér Matúš Gavlák. INFORMÁCIE ONLINE TU.

isifa

Súvisiace články