Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V Handlovej sa prepadol chodník. Vznikol 2 metrový kráter
Zdielať na

V Handlovej sa prepadol chodník. Vznikol 2 metrový kráter

HANDLOVÁ / V Handlovej sa v stredu podvečer prepadol pod zem chodník v centre mesta. Denne po ňom prejdú desiatky ľudí. V osudnom okamihu, však tadiaľ našťastie nikto neprechádzal. Chodník sa prepadol po celej svojej šírke a diera ktorá vznikla je hlboká asi 2 metre. Ohrozená je aj frekventovaná cesta. Nie je vylúčené, že sa môže prepadnúť aj tá.

Od nešťastia veľa nechýbalo

Chodník sa prepadol v centre Handlovej, tesne vedľa frekventovanej cesty. "Keby tam išlo nejaké dieťa, alebo staršia pani a sa prepadne? Tak sa doláme," myslí si okoloidúca pani.

Po chodníku sa denne pohybujú desiatky ľudí. V čase keď sa prepadol, tadiaľ našťastie nikto neprechádzal. "Naozaj to bolo veľké šťastie. Keby sa to prepadlo až po žumpu, mohla by sa prepadnúť aj cesta," hovorí obyvateľ Humenného.

Diera ohrozila aj hlavnú cestu

Chodník sa prepadol v priebehu niekoľkých sekúnd. Zostala v ňom obrovská diera hlboká asi 2 metre. "Ohrozená je aj hlavná cesta. V súčasnej dobe nevieme prečo došlo k tomuto prepadu," uviedla hovorkyňa mesta Handlová Jana Paulíniová.

Nie je vylúčené, že duté miesto sa nachádza aj pod cestou. Po nej chodí množstvo niekoľkotonových kamiónom. "Chceli by sme požiadať všetkých ľudí, aby sa vyhli okoliu prepadnutého miesta. Zatiaľ nevieme aké veľké je prepadlisko, môže to byť nebezpečné," vyzýva obyvateľov mesta Jana Paulíniová.

Prepad môže súvisieť so záplavami

Handlovčania sú presvedčení o tom, že prepadnutie chodníka súvisí zo záplavami ktoré mesto postihli v roku 2010. "Je to podmyté od tých veľkých záplav. Mohlo to narušiť kanalizáciu," myslí si jeden z obyvateľov.

Voda ukázala svoju silu aj v americkej Luisiane. Tu podmyla časť lesa a stromy popadali ako zápalky. V priebehu niekoľkých sekúnd sa stratili. Nie je vylúčené, že miest podmytých od záplav je v Handlovej viacero. Ľudia majú strach. "Keď sa to teraz prepadlo, musia počítať s tým, že sa to môže prepadnúť hocikde. Už tadiaľto nebudem chodiť," dodáva obyvateľ Handlovej.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 17:50.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy